ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι Μπλέιζερς θέλουν να αρπάξουν τον Ταβάρες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχουν ένα μεγάλο εμπόδιο

Οι Μπλέιζερς θέλουν να αρπάξουν τον Ταβάρες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχουν ένα μεγάλο εμπόδιο
Ο Έντι Ταβάρες με το βραβείο του MVP του Final Four 2023 στο Κάουνας INTIME SPORTS

Σειρήνες από το NBA και πιο συγκεκριμένα από τους Μπλέιζερς ηχούν για τον Έντι Ταβάρες. Το εμπόδιο στη μετακίνησή από τη Μαδρίτη στο Πόρτλαντ.

Κάτοικο Πόρτλαντ θέλουν να κάνουν τον Έντι Ταβάρες οι Μπλέιζερς, που προσφέρουν στον σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι ένα πολυετές συμβόλαιο, σύμφωνα με τον Ντονάτας Ουρμπόνας και το BasketNews.

Εμπόδιο σε μία μετακόμιση του MVP του Final Four 2023 από τη Μαδρίτη στις ΗΠΑ είναι το πολύ υψηλό buy-out που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τη Ρεάλ, το οποίο σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ξεπερνά και τα 6 εκατομμύρια ευρώ του NBA out που είχε ο Φακούντο Καμπάσο στο δικό του συμβόλαιο με τη Βασίλισσα.

Και το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι ομάδες της Λίγκας μπορούν να δώσουν έως 750.000 ως Excluded International Player Payment, επομένως τα υπόλοιπα λεφτά πρέπει να τα καταβάλει ο ίδιος ο παίκτης. Όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή με τον Σάσα Βεζένκοβ, που θα πληρώσει 750.000 δολάρια στον Ολυμπιακό για να μετακομίσει στους Κινγκς.

Θυμίζουμε πως το τρέχον συμβόλαιο του Ταβάρες με τη Ρεάλ ολοκληρώνεται το 2024, ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για πρόωρη επέκταση, χωρίς όμως για την ώρα να έχουν δώσει τα χέρια. Όπως έγραψε Χοσέ Ιγκνάσιο Χουγκέτ στο δικό του ρεπορτάζ στη Mundo Deportivo η Ρεάλ προσφέρει 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μεικτά, δηλαδή 2.8 εκατομμύρια ευρώ καθαρά στον Ταβάρες για να ανεώσει.

Ο Ταβάρες έχει ήδη δοκιμάσει μία φορά την τύχη του στο NBA, χωρίς όμως να βρει ρόλο και χρόνο. Για την ακρίβεια από το 2015 έως το 2017 αγωνίστηκε μόλις σε 13 παιχνίδια με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς, μετρώντας 2.5 πόντους και 2.5 ριμπάουντ. Πλέον, το status είναι εντελώς διαφορετικό και φυσικά το καλύτερο πρωτάθλημα στο κόσμο δύσκολα θα τον αφήνει ασυγκίνητο. Ειδικά αν εκεί μπορεί να βρει μία πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά συγκριτικά με τα χρήματα που μπορεί να αποκομίσει στην Ευρώπη.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ NBA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ