NBA

Οι Κλίπερς πήραν τον Μπλέντσο στέλνοντας Μπέβερλι και Ρόντο στους Γκρίζλις

Ο Έρικ Μπλέντσο με τη φανέλα των Νιου Ορλίν Πέλικανς
Ο Έρικ Μπλέντσο με τη φανέλα των Νιου Ορλίν Πέλικανς Ⓒ 2021 DERICK HINGLE / ASSOCIATED PRESS

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν οι Κλίπερς και έστειλαν τους Πάτρικ Μπέβερλι, Ραζόν Ρόντο και Ντανιέλ Οτούρου στους Γκρίζλις για χάρη του Έρικ Μπλέντσο, που επιστρέφει στο Λ.Α έπειτα από 8 χρόνια.

Ο Έρικ Μπλέντσο επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, 8 χρόνια μετά την αποχώρησή του. Σε μία κίνηση που έπιασε πολύ κόσμο στον ύπνο, οι Κλίπερς απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον έμπειρο γκαρντ από τους Γκρίζλις, στέλνοντας στο Μέμφις τους Πάτρικ Μπέβερλι, Ραζόν Ρόντο και Ντανιέλ Οτούρου.

Χάρη σε αυτή την ανταλλαγή οι Κλίπερς γλίτωσαν περίπου 30 εκατ. δολάρια από φόρους, ενώ παράλληλα δημιούργησαν και μία χρήσιμη εξαίρεση ύψους 8.3 εκατ. δολαρίων την οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν - αν θέλουν - σε κάποια ανταλλαγή. Παράλληλα πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν παίκτη με εξαιρετική αμυντική παρουσία - που στο παρελθόν έχει δείξει πάντως στα playoffs ότι έχει θέματα στην επίθεση - ο οποίος θα παλέψει με τον Ρέτζι Τζάκσον για την θέση του βασικού πόιντ γκαρντ.

Οι Γκρίζλις από την πλευρά τους μετά από αυτή την ανταλλαγή έχουν πλέον 17 παίκτες με εγγυημένο συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κόψουν τουλάχιστον δύο παίκτες - ή να βρουν τρόπο να τους παραχωρήσουν με ανταλλαγή - πριν ξεκινήσει το τρέινινγκ καμπ. Παρόλα αυτά, φέρονται να είναι αρκετά ανοιχτόμυαλοι στις επιλογές τους, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα δεδομένου ότι έχουν ένα νεανικό ρόστερ και έχουν ανάγκη από βετεράνους παίκτες να καθοδηγήσουν την τριάδα των Ζα Μοράντ, Τζάρεν Τζάκσον και Ζάιρ Γουίλιαμς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπλέντσο είχε παραχωρηθεί τον Ιούλιο από τους Πέλικανς στους Γκρίζλις μαζί με τον Στίβεν Άνταμς για χάρη του Γιόνας Βαλαντσιούνας, στην πρώτη ανταλλαγή της offseason. Οι Πέλικανς ωστόσο δεν είχαν καμία διάθεση να τον κρατήσουν, ψάχνοντας άμεσα ομάδα για να τον στείλουν. Και αυτή έμελλε να είναι οι Κλίπερς, η ομάδα δηλαδή στην οποία ο βετεράνος γκαρντ έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ από το 2010 έως το 2013.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ