NBA

Το Μέμφις έστειλε τον Βαλαντσιούνας στη Νέα Ορλεάνη

Ο Βαλανσιούνας με τους Μέμφις Γκρίζλις  σε ματς κόντρα στους Γιούτα Τζαζ
Ο Βαλανσιούνας με τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις © 2021 RICK BOWMER/ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή του καλοκαιριού είναι γεγονός: το Μέμφις έστειλε τον Γιόνας Βαλαντσιούνας στη Νέα Ορλεάνη αντί των Στίβεν Άνταμς και Έρικ Μπλέντσο, μαζί με draft pics του 2021 και του 2022.

Εδώ και μερικές ημέρες είχε διαρρεύσει πως οι Μέμφις Γκρίζλις και οι Νιου Ορλίν Πέλικανς διαπραγματεύονται για την ολοκλήρωση μιας ανταλλαγής, με φόντο τον Έρικ Μπλέντσο και τα draft pics του 2021 και του 2022. Στην πράξη βέβαια αποδείχθηκε ότι αυτά που... έπεσαν στο τραπέζι ήταν ακόμη πιο σημαντικά.

Συγκεκριμένα, το Μέμφις αποφάσισε να στείλει στη Νέα Ορλεάνη τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος φέτος είχε 17.1 πόντους και 12.5 ριμπάουντ ανά αγώνα, παίρνοντας ως έμψυχα ανταλλάγματα τον Στίβεν Άνταμς και τον Έρικ Μπλέντσο. Μαζί βέβαια οι δύο ομάδες συμπεριέλαβαν στο deal επιλογές του ΝΒΑ Draft τόσο για τη φετινή διαδικασία όσο και γι αυτή του 2022.

Κάπως έτσι, το Μέμφις πήρε το Νο10 και το Νο40 του NBA Draft 2021 μαζί με μια επιλογή πρώτου γύρου για το NBA Draft 2022, δίνοντας στη Νέα Ορλεάνη το Νο17 και το Νο51 της φετινής διαδικασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Νιου Ορλίν Πέλικανς έκαναν χώρο στο salary cap τους προκειμένου είτε να ματσάρουν μια προσφορά για τον Λόνζο Μπολ είτε να κυνηγήσουν κάποιον έμπειρο πόιντ γκαρντ στην αγορά των free agents, όπως είναι ο Κάιλ Λόουρι.

TAGS NBA ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ