ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι (φιλικοί) αριθμοί της Εθνικής Ανδρών

Οι (φιλικοί) αριθμοί της Εθνικής Ανδρών

Το Sport24.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα συνολικά στατιστικά των δώδεκα διεθνών που θα βρεθούν στο Eurobasket, στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Οι πρώτοι των πρώτων, τα αξιοπερίεργα και αυτοί που ξεχωρίζουν.

Η κλεψύδρα συνεχίζει να μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξη του Eurobasket, με την Εθνική Ανδρών να ξεκινά τις υποχρεώσεις με παιχνίδι απέναντι στη -θεωρητικά- πιο αδύναμη ομάδα του Α' Ομίλου, την Ισλανδία. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βρίσκεται από τη Δευτέρα (28/8) στο Ελσίνκι, όπου θα δώσει τους πρώτους της αγώνες στη διοργάνωση, με στόχο να πάρει το εισιτήριο από τους "16". Ήτοι να αποφύγει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η εικόνα στα φιλικά παιχνίδια (δικαιολογημένα) δεν έπεισε, στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Αν εξαιρέσει κανείς τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια (με Ρουμανία και Μεγάλη Βρετανία στην Πάτρα), κι αυτό με το Μαυροβούνιο, κατά βάση η απόδοση της "γαλανόλευκης" ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Κάπως έτσι προέκυψαν η συντριβή από τη Σερβία, αλλά κι η εντός έδρας ήττα από τη Γεωργία, μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ραντεβού στο Eurobasket. Ο απολογισμός της Ελλάδας στην προετοιμασία ήταν 6 νίκες και 3 ήττες.

Τι έκαναν όμως οι δώδεκα παίκτες που επέλεξε να έχει μαζί του σε Φινλανδία και Τουρκία (ελπίζουμε) ο Κώστας Μίσσας; Το Sport24.gr συγκέντρωσε τους αριθμούς των δώδεκα διεθνών μας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στα φιλικά με 60.9% στα δίποντα (161/274), 30.7% στα τρίποντα (48/156) και 71.7% στις βολές (131/197). Το χαμηλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων σημειώθηκε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η αδυναμία απειλής από την περιφέρεια ήταν κάτι παραπάνω από προφανής.

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÅÙÑÃÉÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÅÙÑÃÉÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Υπήρχαν αγώνες που ακόμη κι ο Κώστας Σλούκας έβρισκε ως επί το πλείστον το σίδερο, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τη Γεωργία (0/6). Ο απολογισμός του γκαρντ της Φενέρμπαχτσε από τα 6μ75 στους αγώνες που χρησιμοποιήθηκε (8) δεν ήταν ο αναμενόμενος, αφού είχε μόλις 21.4% (6/28), με τον βασικό "άσο" της Ελλάδας, τον Νικ Καλάθη, να είναι ακόμη χειρότερος (3/22 - 13.6%). Οι πιο συνεπείς παίκτες από τα 6μ75 ήταν οι Βαγγέλης Μάντζαρης (58.3%), Κώστας Παπανικολάου (42.9%) και Νίκος Παππάς (35%) -αναλογικά πάντα με τις προσπάθειες που πήραν.

Σε ό,τι αφορά στην δράση μέσα από τα 6μ75, ο Γιώργος Πρίντεζης εκτέλεσε τα περισσότερα δίποντα (51), με τον Νικ Καλάθη να ακολουθεί (37). Η τριάδα κλείνει με τον Γιώργο Παπαγιάννη (33), κι αν αναρωτιέστε γιατί στο... βάθρο δεν βρίσκεται ο Γιάννης Μπουρούσης, η απάντηση είναι πως απείχε από δύο φιλικά παιχνίδια (με Μαυροβούνιο και Μεγάλη Βρετανία).

Πρώτος σκόρερ (επί συνόλω) ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (88), με τους Κώστα Σλούκα (78), Κώστα Παπανικολάου (75) και Νίκο Παππά (75). Επί της ουσίας βέβαια, ο τελευταίος ήταν αυτός που σκόραρε περισσότερο ανά αγώνα, αφού απείχε από τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις -άρα είχε μεγαλύτερο μέσο όρο. Για την ακρίβεια, μόνο πέντε παίκτες είχαν το απόλυτο (8/8) στα φιλικά, ο λόγος για τους Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Παπανικολάου και Γιώργο Παπαγιάννη.

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÁ - ÅËËÁÄÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / ITALY - GREECE (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÁ - ÅËËÁÄÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / ITALY - GREECE (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο δεύτερος ήταν ο μοναδικός που είχε 200+ λεπτά παρουσίας στο παρκέ, με τον Κώστα Παπανικολάου να τον πλησιάζει (194'30''), όσο για τον τρίτο παίκτη στη λίστα χρόνου συμμετοχής, δεν είναι κάποιος από τους προαναφερθέντες. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο ψηλός που βρέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στο παρκέ (184'07'').

Στα αξιοσημείωτα των συγκεντρωτικών στατιστικών των διεθνών μας βρίσκεται το γεγονός πως ο Βαγγέλης Μάντζαρης εκτέλεσε μόλις δύο (!) δίποντα, με το ένα εξ αυτών να βρίσκει τον στόχο. Η πρώτη του φορά ήταν στο παιχνίδι με τη Γεωργία, ενώ η μοναδική εύστοχη ήρθε στην πρόβα τζενεράλε με τη Σερβία -στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Πρίντεζης (19/31) και ο Κώστας Σλούκας (28/30) ήταν αυτοί που εκτέλεσαν τις περισσότερες ελεύθερες βολές, με τον δεύτερο να χάνει το απόλυτο στο παιχνίδι με την Ιταλία.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ (29) παρότι είναι ο ένατος σε χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Νικ Καλάθης ήταν ο μοναδικός που έκλεψε διψήφιο αριθμό κατοχών (11) από τους αντιπάλους του.

Οι (φιλικοί) αριθμοί της Εθνικής Ανδρών

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ