STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι εκθέσεις των διαιτητών: Γιατί υπήρξε εκκένωση στο Άρης - Περιστέρι bwin, τι έγινε με το πανό στη Νίκαια

Οι εκθέσεις των διαιτητών: Γιατί υπήρξε εκκένωση στο Άρης - Περιστέρι bwin, τι έγινε με το πανό στη Νίκαια
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Στη ρίψη αναπτήρα και στο γεγονός ότι έφτυσαν τη διαιτητή Βάσω Τσαρούχα οφείλεται η εκκένωση του Αλεξάνδρειου στο παιχνίδι Αρης - Περιστέρι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα, ενώ η έκθεση των ρέφερι στο Ιωνικός - ΑΕΚ αναφέρει ότι ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε να μην αρχίσει το ματς λόγω του πανό.

Δύο αγώνες της Basket League συζητήθηκαν και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 4 Μαρτίου έγινε χαμός με την καθυστερημένη έναρξη του αγώνα Ιωνικός - ΑΕΚ, την Κυριακή 5 Μαρτίου εκκενώθηκαν οι εξέδρες στο παιχνίδι Άρης - Περιστέρι.

Η αρχή έγινε στη Νίκαια με την καθυστέρηση κατά 20 λεπτών της έναρξης του αγώνα Ιωνικός - ΑΕΚ λόγω πανό των οπαδών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι διαιτητές -όπως εξηγούν στην έκθεσή τους- ζήτησαν μετά από και οδηγία του ΕΣΑΚΕ να κατέβει το πανό, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε ξεκάθαρη θέση, ο ερασιτέχνης Ιωνικός το ίδιο, ενώ και η διοργανώτρια αρχή δεν επέμεινε. Θα μπορούσε βέβαια να το είχε πράξει εξ αρχής για να μην δημιουργηθεί καν ζήτημα και φασαρία.

Προφανώς και οι διαιτητές Τάσος Κάρδαρης, Στέλιος Συμεωνίδης Ηλίας Καρπάνος έπρεπε να μην λάβουν υπόψιν τους τον ΕΣΑΚΕ και να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν κι ας υπήρχε - βάσει κανονισμού - κίνδυνος τιμωρίας τους. Με την Ελλάδα να βράζει λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, οι κανονισμοί πρέπει να περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Οπως φάνηκε άλλωστε στην πορεία, οι ίδιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο και όχι η διοργανώτρια αρχή, που ζήτησε αρχικά να κατέβει το πανό.

Ποια είναι η εκδοχή των διαιτητών για το πανό στο Ιωνικός - ΑΕΚ; Η έκθεσή τους αναφέρει ότι ζήτησε ο ΕΣΑΚΕ να μην αρχίσει το παιχνίδι λόγω του περιεχομένου του, αλλά μετά τις συζητήσεις που έγιναν στα αποδυτήρια, η διοργανώτρια αρχή έδωσε το ΟΚ για το τζάμπολ: "Μετά από επικοινωνία με την διοργανώτρια αρχή (ΕΣΑΚΕ), μας ζητήθηκε να κατέβει το πανό από τους υπευθύνους της Α' Ομάδας (Ιωνικός), κάτι που δεν έγινε. Ως εκ τούτου αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια, όπου πάλι ζητήθηκε από τους υπευθύνους της Α' ομάδας να δράσουν ώστε να κατέβει το πανό, κάτι που δεν έγινε. Μετά από εκ νέου επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχή (ΕΣΑΚΕ) αποφασίστηκε ο αγώνας να ξεκινήσει".

Τι έγραψαν για την εκκένωση στο Αλεξάνδρειο

Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, το ματς διήρκησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες. Σύμφωνα δε με τους διαιτητές, Βάσω Τσαρούχα, Μάνο Τσολάκο και Γιώργο Κατραχούρα, η διακοπή και η εκκένωση δεν είχε να κάνει με τα υβριστικά συνθήματα, αλλά με ρίψη αναπτήρα και το γεγονός ότι οπαδοί του Άρη έφτυσαν την πρώτη ρέφερι της αναμέτρησης.

Τι γράφει μεταξύ άλλων το Φύλλο Αγώνα στο ματς Άρης - Περιστέρι bwin; Ότι έγιναν τρεις επίσημες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα για υβριστικά συνθήματα και χρήση λέιζερ. Παράλληλα έπεσε και μία καραμέλα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως η διακοπή του αγώνα ήρθε 7.05 πριν από τη λήξη όταν υπήρξε ρίψη αναπτήρα στον αγωνιστικό χώρο και κοντά στην πρώτη διαιτητή Βάσω Τσαρούχα, ενώ λίγο μετά "φίλαθλοι της Α ομάδας (Αρης) έφτυσαν την Α διαιτητή (Τσαρούχα) στο πρόσωπο. Αμέσως αποχωρήσαμε για τα αποδυτήρια και ζητήσαμε την εκκένωση του γηπέδου, η οποία διήρκησε 75 λεπτά, διότι η αστυνομία έκρινε πως αυτός είναι ο απαιτούμενος χρόνος για την ασφαλή και ομαλή απομάκρυνση των οπαδών από το γήπεδο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ