EUROLEAGUE

Οι αρχηγοί της Euroleague στο επίκεντρο

Οι αρχηγοί της Euroleague στο επίκεντρο

Οι 24 αρχηγοί των ομάδων της Euroleague βρέθηκαν στη Βαρκελώνη, μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της διοργάνωσης. Τι είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου για τη νέα Euroleague.

Στις 10 Ιουλίου οι ομάδες της Euroleague θα έχουν ένα πρόγραμμα να πορεύονται ως το τέλος της σεζόν. Αυτή την περίοδο οι αρχηγοί των 24 ομάδων από 14 διαφορετικές χώρες που συμμετέχουν στον θεσμό, έχουν πράγματα να μοιραστούν με τους ανθρώπους της διοργάνωσης.

Λίγες μέρες, λοιπόν, πριν από την κλήρωση και τον καταρτισμό των ομίλων της διοργάνωσης, οι αρχηγοί των ομάδων βρέθηκαν στη Βαρκελώνη και άκουσαν τις προτάσεις του Τζόρντι Μπερτομέου για τη βελτίωση του προϊόντος. Παράλληλα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Γιώργος Πρίντεζης και οι υπόλοιποι σταρ της Euroleague μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Μπερτομέου: ''Όλα για τους φιλάθλους!''

Κατ' αρχάς, ο πρόεδρος κι Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, αναφέρθηκε στη δομή της διοργάνωσης και υπογράμμισε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί το προϊόν. Παράλληλα εξήγησε ότι το μότο που διακατέχει τη διοργανώτρια αρχή είναι το ''καλύτερα παιχνίδια, καλύτερο καλεντάρι, καλύτερα γήπεδα''.

Τι είπε ο ιθύνων νους της διοργάνωσης στους παίκτες των ομάδων; ''Είμαστε σίγουροι πως ήλθε η ώρα ώστε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Η Euroleague οφείλει να συνεχίσει να βελτιώνεται, όπως συμβαίνει τα τελευταία 14 χρόνια. Η συγκυρία είναι ιδανική ώστε να προσδιορίσουμε τους νέους στόχους και γι' αυτό ακριβώς είμαστε εδώ αφού θέλουμε τη γνώμη των παικτών, των προπονητών και των μετόχων''.

Παράλληλα ο Τζόρντι Μπερτομέου στάθηκε στην ανάγκη προώθησης της Euroleague σε όσο το δυνατόν περισσότερους φαν. Ο λόγος; ''Πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση ως Euroleague Basketball, οφείλουμε πρώτα να απαντάμε στην εξής ερώτηση. Θα αποκτήσουμε περισσότερους φιλάθλους με αυτή την κίνηση; Αν η απάντηση είναι αρνητική, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Αν, πάλι, είναι θετική δεν σημαίνει ότι είμαστε σωστοί όμως οφείλουμε να προσπαθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οτιδήποτε είναι καλό για τους φαν της Euroleague, είναι το βασικό μας κριτήριο!''.

Σλότερ: ''Εμείς είμαστε το προϊόν''

Από την πλευρά τους, οι παίκτες των ομάδων της Euroleague εξήγησαν ότι εκτίμησαν τη δυνατότητα που τους δόθηκε να μοιραστούν τους προβληματισμούς. ''Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να γνωρίζουν που παίζουν, να βλέπουν εκ των έσω τον τρόπο που παίρνονται αποφάσεις, να ξέρουν πως δουλεύει το σύστημα της διοργάνωσης και ποιοι είναι οι στόχοι. Αν θέλουμε να έχουμε πιο ισχυρή διοργάνωση, οφείλουμε να γνωρίζουμε όλα τα παραπάνω. Μερικές φορές μας αφήνουν στο περιθώριο...'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάου Ρίμπας της Βαλένθια.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Μάρκους Σλότερ της Ρεάλ Μαδρίτης. ''Είναι σπουδαίο να είσαι μέλος της οικογένειας της Euroleague, να ενημερώνεσαι για τον τρόπο λειτουργίας της διοργάνωσης και να ακούς τις ιδέες του προέδρου με στόχο την ανάπτυξη του θεσμού. Είναι μεγάλη υπόθεση για τους παίκτες να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία ώστε να κατανοούν το κόνσεπτ και τους λόγους που παίρνονται συγκεκριμένες αποφάσεις. Αποδεικνύει ότι η διοργάνωση είναι ανοιχτή. Οι άνθρωποι της Euroleague Basketball είναι ανοιχτοί σε προτάσεις κι έτοιμοι να δεχτούν τις προτάσεις των παικτών. Ξέρουν ότι εμείς είμαστε το προϊόν, επομένως θέλουν το καλύτερο για εμάς''.

Ο Ντόγκους Μπαλμπάι της Αναντολού Εφές εξήγησε από την πλευρά του πως ''οι παίκτες είμαστε η γέφυρα ανάμεσα στην Euroleague και τις ομάδες. Είμαστε στη μέση. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μας. Είναι σπουδαίο να ξέρεις ότι σε υποστηρίζει η διοργάνωση στην οποία συμμετέχεις. Κυρίως ότι οι άνθρωποι της Euroleague Basketball είναι διατεθειμένοι να ακούσουν τις σκέψεις και τις απορίες σου''.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ