EUROLEAGUE

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Πολύ καλή θα πρέπει να θεωρείται η κλήρωση για τον Ολυμπιακό ο οποίος βρέθηκε στο Α' Όμιλο της Ευρωλίγκας και απέφυγε ομάδες-φόβητρα της διοργάνωσης όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Αρμάνι Μιλάνο

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φαίνεται πως έφερε γούρι στον Ολυμπιακό, καθώς τράβηξε το χαρτάκι με τον "αιώνιο" αντίπαλο που τέθηκε επικεφαλής του Α' ομίλου της Ευρωλίγκας της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι "ερυθρόλευκοι" ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν χάσει αρκετά από τα βασικά τους στελέχη έχουν όλα τα φόντα για διάκριση στον Α' όμιλο και φυσικά για πρόκριση στο TOP-16 της διοργάνωσης, παίζοντας με ομάδες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν στα μέτρα τους συμπεριλαμβανομένης και της Φενέρμπαχτσε.

Η τελευταία άλλωστε λογίζεται ως η πιο δυνατή από τους αντιπάλους. Υπάρχουν επίσης οι ισπανικές και φυσικά επικίνδυνες Κάχα Λαμποράλ και Μπιλμπάο, αλλά και οι θεωρητικά περισσότερο αδύναμες Καντού και Νανσί.

Κάχα Λαμποράλ

Πρόκειται για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή πορεία στη διοργάνωση και που έχει καταφέρει να φτάσει στο παρελθόν μέχρι και το φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παραμένει κάθε χρόνο αξιόλογο, ανεξάρτητα με τις προσθαφαιρέσεις που θα κάνει.

Την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ από τη μετέπειτα φιναλίστ Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας χάσει 3-1 τη σειρά με τους Ισραηλινούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν έχοντας αποκτήσει μόνο τον Τομάς Ερτέλ.

Φενέρμπαχτσε

Η ομάδα-φόβητρο της περσινής σεζόν Φενέρμπαχτσε θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού. Η τουρκική ομάδα έκανε πέρσι μία πολύ καλή χρονιά έχοντας μερικά μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της όπως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Φέτος θα παλέψει για την πρωτιά του ομίλου της και για μία καλύτερη πορεία.

Πέρσι στην α' φάση των ομίλων έμεινε 2η πίσω από τη Σιένα και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες ομάδες. Δεν είχε όμως συνέχεια η πορεία της στη διοργάνωση καθώς αποκλείστηκε από τα πλέι οφ μένοντας 3η στον όμιλο της πίσω από τον Ολυμπιακό και την Βαλένθια, μετά από ισοβαθμία που είχε με την τελευταία.

Προς το παρόν τα πηγαίνει αρκετά καλά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας παίκτες που μπορούν να τη βοηθήσουν να διακριθεί. Πήρε τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς από την Τσιμπόνα και τον Τζέιμς Γκιστ από την Παρτίζαν, ενώ έχει ανακοινώσει τον Κέρτις Τζέρελς για δύο χρόνια.

Μπιλμπάο

Ο ερχομός του Φώτη Κατσικάρη στο Μπιλμπάο έχει ανεβάσει ένα επίπεδο την τοπική ομάδα η οποία έκανε το μπαμ στα ισπανικά πλέι οφ και έφτασε να διεκδικεί μέχρι και το τρόπαιο αποκλείοντας στο πέρασμά της ομάδες με ιστορία όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι αναμφισβήτητα η σταχτοπούτα του ομίλου (ίσως και της διοργάνωσης) καθώς για πρώτη φορά προκρίνεται στην Ευρωλίγκα. Είναι η 5η εκπρόσωπος του ισπανικού μπάσκετ στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Την περασμένη σεζόν δεν έπαιξε στην Ευρώπη, ενώ μέχρι στιγμής οι ευρωπαϊκές της εμπειρίες περιορίζονται στη συμμετοχή της στο Eurocup. Παρ' όλα αυτά, η Μπιλμπάο δείχνει έτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία και να κάνει μία καλή πορεία. Η πρόκρισή της στο TOP-16 της Ευρωλίγκας θα είναι αναμφισβήτητα επιτυχία για τον Κατσικάρη και τους παίκτες του.

Μέχρι στιγμής έχει κρατήσει τους Άλεξ Μουμπρού, Άαρον Τζάκσον αλλά και τους Αμερικανούς Φίσερ και Μπλουμς με τους Βάσκους να θέλουν να διατηρήσουν το βασικό κορμό τους που τους έφερε στη 2η θέση της ισπανικής λίγκας. Κάποια μεταγραφή δεν έχει κάνει ακόμα.

Καντού

Η δευτεραθλήτρια Ιταλίας, Καντού πήρε θέση στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου μετά την απώλεια του εγγυημένου συμβολαίου από την Βίρτους Ρόμα. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι επιστρέφει μετά από χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εισιτήριο για την Ευρωλίγκα αποτέλεσε η καλή της πορεία καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Στους τελικούς με τη Σιένα πάλεψε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, μένοντας τελικά δεύτερη. Η Καντού αγωνίστηκε πέρσι στο Eurocup χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει κάτι καλό. Ήταν στον όμιλο του Πανελληνίου και αποκλείστηκε από την ελληνική ομάδα και τη Γαλατά στην α' φάση.

Δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής έχοντας, αποκτήσει για τρία χρόνια τον Αντρέα Τσιντσαρίνι. Πρόσφατα απέσπασε το "ναι" του Άρτσιουμ Παρακούσκι. Ωστόσο έχει διατηρήσει σημαντικό μέρος του περσινού της ρόστερ έχοντας ανανεώσει τη συνεργασία της με τους Μίτσοβ, Λέουνεν, Μαρκοϊσβίλι, Σκέτκιτς.

Νανσί

Στον όμιλο του Ολυμπιακού και η εκπρόσωπος του γαλλικού πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας επιστρέφει στην Ευρωλίγκα, αφού πρώτα καθαίρεσε την Σολέ στον μεταξύ τους τελικό, πριν από περίπου ένα μήνα.

Πρόκειται ίσως για την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου η οποία εφόσον καταφέρει να προκριθεί στους "16" θα είναι μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα με Φενέρ, Ολυμπιακό και Κάχα Λαμποράλ στον ίδιο όμιλο δεν θα έχει και πολλές ελπίδες για διάκριση. Αυτό που θα προσπαθήσουν οι Γάλλοι είναι προφανώς να μην γίνουν ο σάκος του μποξ.

Μεταγραφικά δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα και προς το παρόν έχει αποκτήσει τον Τζαμάλ Σουλέρ από τη Βισί.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ