ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Ζούζα επέστρεψε στην Κρήτη

Ο έμπειρος Κροάτης φόργουορντ Γιούριτσα Ζούζα επιστρέφει στην Κρήτη, καθώς ανακοινώθηκε από τον ΑΓΟΡ

Ο πρώην παίκτης της Τσιμπόνα και του Παναθηναϊκου, είχε "κάνει όνομα" στο Ηράκλειο, ενώ ο Στέργιος Κουφός είχε "ανάψει το πράσινο φως" για την απόκτηση του, πολύ πριν αποφασιστεί η άνοδος του Ρεθύμνου στην Α1.
Η μεταγραφή του επισημοποιήθηκε την Τετάρτη με το ακόλουθο κείμενο: "Η διοίκηση του ΑΓΟΡ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία της με τον αθλητή Γιούριτσα Ζούζα".

Το Who is Who του Ζούζα

Ο Γιούριτσα Ζούζα αποτελεί το όγδοο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, μετά από τους Γιάννη Γκαγκαλούδη, Αλέξη Τσακιρίδη, Σωκράτη Γκιζόγιαννη, Χρήστο Πετρόπουλο, Θοδωρή Βαρδιάνο, Βασίλη Βαγενά και Νίκο Μακρή.

Ο Ζούζα ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 με τη Ζαντάρ, όπου για δύο χρονιά φόρεσε τη φανέλα της, αγωνιζόμενος στο κροατικό πρωτάθλημα. Το 1998, μετακόμισε στην επίσης Κροάτικη Σβετλόστ Μπρόστ, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στη Ζαντάρ. Την περίοδο 2001-02 έπαιξε στην Κάρλοβατς και πάλι στην λίγκα της Κροατίας.

Ο Γιούριτσα Ζούζα ξενιτεύθηκε για πρώτη φορά, ερχόμενος στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2001 για να αγωνιστεί στο Ηράκλειο, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Με την ομάδα του Ηρακλείου έκανε εξαιρετική σαιζόν σημειώνοντας συνολικά 487 πόντους (405 στην κανονική περίοδο και 82 στα πλέι οφ).
Το καλοκαίρι του 2002, έκανε τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην καριέρα του, όπου εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκό, κατακτώντας το ντάμπλ με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα για συμπαίκτη και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για προπονητή. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Ζούζα, πέτυχε 65 πόντους.

Την περίοδο 2003-04 αγωνίστηκε για τρίτη συνεχόμενη σαιζόν στην Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, όπου πέτυχε 195 πόντους και πάλι στην Α1 Εθνική κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2004, μετακόμισε στην Ιταλική Κράμπς Ρίμινι, ενώ το 2005 επέστρεψε στην πατρίδα του και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Τσιμπόνα, συμμετέχοντας στην Ευρωλίγκα.











TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ