ΓΑΛΛΙΑ

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, το next big thing του μπάσκετ, σκέφτεται να φύγει από τη Βιλερμπάν

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, το next big thing του μπάσκετ, σκέφτεται να φύγει από τη Βιλερμπάν
EUROKINISSI

Ετοιμος να κατέβει από το επίπεδο της EuroLeague είναι, σύμφωνα με την Equipe, ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά ώστε να αποκτήσει σημαντικότερο ρόλο εν όψει του NBA Draft 2023.

Στα 18 του χρόνια, θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο σε αυτή την ηλικία. Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά πέρασε τη σεζόν 2021/22 στη Βιλερμπάν, στην οποία μετακόμισε από τη Ναντέρ το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο σύμφωνα με την Equipe σκέφτεται και πολύ σοβαρά μάλιστα να αποχωρήσει από την ομάδα της Λιόν για να βρει έναν σημαντικότερο ρόλο σε άλλη ομάδα.

Ο Γουεμπανιαμά είχε 6.5 πόντους (37.3% στο δίποντο, 30.3% στο τρίποντο, 66.7% στις βολές), 3.8 ριμπάουντ, 1.9 μπλοκ και 5.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 17:29 σε 13 αγώνες της EuroLeague, ωστόσο αυτός ο ρόλος δεν είναι αυτός που έχει στο μυαλό του εν όψει του NBA Draft 2023 στο οποίο αναμένεται να είναι η πρώτη επιλογή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιαν Ονονά, πολλοί σύλλογοι έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να τον βάλουν στο δυναμικό τους, με την φιλόδοξη Παρί -των πολλών σημαντικών prospects- να θεωρείται το φαβορί για την απόκτησή του. Ο Γουεμπανιαμά έχει ύψος 2μ.20, παίζει στην θέση του πάουερ φόργουορντ και όλα δείχνουν πως θα εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερο stretch-four που μπορεί να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ