ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά πήρε ό,τι βραβείο υπήρχε στην LNB πριν φύγει για το ΝΒΑ

Victor Wembanyama, player from the Metropolitans 92 during a game against the Elan Bearnais, in Levallois Perret, near Paris, Tuesday, Sept.27, 2022. (AP Photo/Lewis Joly)
Victor Wembanyama, player from the Metropolitans 92 during a game against the Elan Bearnais, in Levallois Perret, near Paris, Tuesday, Sept.27, 2022. (AP Photo/Lewis Joly) © 2022 LEWIS JOLY / AP IMAGES

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά θα φύγει από τη Γαλλία σε μερικές εβδομάδες ως ο κορυφαίος της LNB σε μια σειρά από κατηγορίες. Κάπως έτσι, κέρδισε πέντε προσωπικά βραβεία για τους κορυφαίους της regular season.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά περνά τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία, πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Σαν Αντόνιο Σπερς. Τα "Σπιρούνια" κέρδισαν το Νο1 του NBA Draft 2023, εκεί όπου δεδομένα θα τον επιλέξουν, με τον 18χρονο φόργουορντ να γεμίζει προς το παρόν το βιογραφικό του, με -ακόμη περισσότερες- ατομικές διακρίσεις.

Κι αυτό γιατί στην βραδιά των κορυφαίων της LNB κέρδισε έξι (!) ατομικά βραβεία, δείγμα της υπεροχής του έναντι του ανταγωνισμού. Για την ακρίβεια, αναδείχθηκε:

  1. MVP
  2. Πρώτος σκόρερ
  3. Πρώτος μπλοκέρ
  4. Καλύτερος αμυντικός
  5. Καλύτερος νέος
  6. Μέλος της καλύτερης πεντάδας

Αν μη τι άλλο, επρόκειτο για την ατραξιόν της LNB όλη τη φετινή σεζόν και γι αυτόν που δείχνει ικανός να ξεπεράσει τον μύθο του Τόνι Πάρκερ στο ΝΒΑ.

TAGS ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ