ΓΑΛΛΙΑ

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά δεν έχει αντίπαλο και η Μετροπολιτάν είναι 1η στη Γαλλία

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά
Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά Ⓒ 2022 JOHN LOCHER/ ASSOCIATED PRESS

Κορυφαίος σκόρερ, ριμπάουντερ, μπλοκέρ και πρώτος σε αξιολόγηση είναι ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την Μετροπολιτάν στην κορυφή της Λίγκας με 8-1.

Όταν αποφάσισε στο τέλος της σεζόν 2021/22 να αποχωρήσει από τη Βιλερμπάν επειδή ήθελε να παίζει περισσότερα από 18.5 λεπτά ανά αγώνα στο γαλλικό πρωτάθλημα και 17.3 λεπτά ανά αγώνα στη EuroLeague, πολύς κόσμος ένιωσε έκπληξη. Λίγους μήνες μετά, ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα της Μετροπολιτάν, καθώς θεωρείται δεδομένα η πρώτη επιλογή στο NBA Draft 2023, θεωρείται επίσης ένας μπασκετμπολίστας που δεν έχει ξαναδεί το άθλημα, αλλά έχει και έναν στόχο. Να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην LNB.

Η Μπουλόν-Λεβαλουά είναι 1η στη γαλλική λίγκα με ρεκόρ 8-1, σκοράρει 90.1 πόντους και δέχεται 80.7 ανά αγώνα. Η Μονακό βρίσκεται στο 7-2, η Βιλερμπάν στο 6-4, ωστόσο η Μετροπολιτάν δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής ούτε τη μία, ούτε την άλλη.

Ο Γουεμπανιαμά, πάντως, είναι ο κορυφαίος σκόρερ, ο κορυφαίος ριμπάουντερ, ο κορυφαίος μπλοκέρ και ο πρώτος σε αξιολόγηση σε όλο το πρωτάθλημα. Σκοράρει 23.2 πόντους (58.3% στο δίποντο, 31% στο τρίποντο, 74.6% στις βολές), μαζεύει 9.6 ριμπάουντ, κόβει 3 σουτ και συγκεντρώνει 26.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης παίζοντας κάτι λιγότερο από 32 λεπτά ανά αγώνα. Έχει τέσσερα double-doubles, με κορυφαίες εμφανίσεις το 33/12 απέναντι στη Λιμόζ και το 30/15 απέναντι στη Νανσί.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ