ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Βενσάν Κολέ θα καθοδηγήσει την Εθνική Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Βενσάν Κολέ στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας
Ο Βενσάν Κολέ στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας Ⓒ 2019 NG HAN GUAN/ASSOCIATED PRESS

Η Γαλλία δεν κατάφερε να πιάσει τους υψηλούς της στόχους στο MundoBasket 2023, ωστόσο, συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη στον Βενσάν Κολέ, με τον οποίο θα πορευτεί και στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά την απογοητευτική πορεία της Εθνικής Γαλλίας στο MundoBasket 2023, η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας αποφάσισε πως ο Βενσάν Κολέ θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και θα την καθοδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

"O πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των Μπλε, νικητής επτά μεταλλίων σε δεκατρία τουρνουά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, έχει την τέλεια «ικανότητα να ανακάμψει». Ο στόχος ήταν να γίνει μια αξιολόγηση χωρίς συμβιβασμούς και να καθοριστούν τομείς προς βελτίωση", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της γαλλικής ομοσπονδίας.

Παράλληλα, στην εν λόγω ανακοίνωση έχει αναφορά και στην περίπτωση του Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος αποφάσισε τελικά να αγωνιστεί με την Εθνική των ΗΠΑ και όχι με τη Γαλλία:

"Ποτέ δεν εκκινήσαμε τη συζήτηση για να παίξει ο Τζοέλ Εμπίντ για τη Γαλλία. Ήταν αυτός που βγήκε μπροστά πριν από μερικά χρόνια και μας έλεγε από τότε ότι ήθελε να παίξει μαζί μας. Του ζητήσαμε να μας δώσει μια απάντηση πριν από τις 10 Οκτωβρίου. Ο Τζοέλ μας ενημέρωσε ότι άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε να παίξει στους Μπλε. Φυσικά ήμασταν έτοιμοι να τον υποδεχτούμε, όμως κατανοούμε την αλλαγή γνώμης του".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ