NBA

Ο Τζίμι Μπάτλερ δεν ξέρει να χάνει

Ο Τζίμι Μπάτλερ δεν ξέρει να χάνει
Ο Τζίμι Μπάτλερ AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Τζίμι Μπάτλερ δήλωσε πριν το Game 5 των τελικών με τους Λέικερς ότι οι Χιτ δεν είχαν άγχος, αφού έπρεπε είτε να νικήσουν, είτε να... νικήσουν. Και φρόντισε ο ίδιος να γίνει ακριβώς αυτό.

Ο Τζίμι Μπάτλερ ξέρει ότι κανείς δεν υπολογίζει τους Χιτ στους φετινούς τελικούς με τους Λέικερς. Ξέρει ότι αρκετοί υπολόγιζαν “σκούπα” (4-0) ή έστω ένα 4-1. Ο ίδιος διαφωνούσε. Και το έδειξε στο Game 5 της σειράς.

Με το Μαϊάμι να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο Μπάτλερ έκανε αυτό που ξέρει καλά: Βγήκε μπροστά και νίκησε. Και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, κοιτάζοντας στα μάτια – και βασικά ξεπερνώντας – τον ίδιο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, σε μία μονομαχία που θα μνηνονευέται για καιρό, οδηγώντας το Μαϊάμι στη νίκη με 111-108.

Σε μία βραδιά που ο Τζέιμς τα έδωσε όλα για τον τέταρτο τίτλο του και τελείωσε τον αγώνα με 40 πόντους με 6/9 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, με κάποιο τρόπο έλαμψε περισσότερο το άστρο του Μπάτλερ, ο οποίος απάντησε με 35 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 47 λεπτά συμμετοχής! Ακόμα πιο εντυπωσιακό δε, ήταν ότι στην τέταρτη περίοδο αντάλλασε συνεχώς καλάθια με τον “Βασιλιά”.

Ο Μπάτλερ τα έβαλε με όλους. Βρήκε τρόπους να σκοράρει παρά την πίεση του Άντονι Ντέιβις, μάρκαρε είτε τον ΛεΜπρόν είτε τον Ντέιβις στην άλλη πλευρά, άντεξε το... bullying του Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά και το δυνατό χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι από τον θηριώδη σέντερ. Και μετά τον αγώνα ήταν εξαντλημένος, αλλά ευτυχισμένος: “Άφησα ό,τι είχα στο παρκέ. Και έτσι ακριβώς θέλουμε να παίζουμε και έτσι θα παίζουμε από εδώ και πέρα. Όπως λέω πάντα, είτε θα νικήσουμε, είτε θα νικήσουμε”.

Η συγκεκριμένη ατάκα δεν ήταν καινούρια για τον Μπάτλερ. Την ίδια είχε χρησιμοποιήσει και πριν το Game 5, για να δείξει ότι οι Χιτ δεν σκοπεύουν απλώς να κάνουν το χατίρι των Λέικερς και να υποκλιθούν. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία της ομάδας και σίγουρα δεν είναι η φιλοσοφία του Μπάτλερ, ο οποίος έχει μάθει στην ζωή του να διεκδικεί τα πάντα. Αυτό είναι που λάτρεψαν οι Χιτ σε αυτόν.

Ο Μπάτλερ ξέρει ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα για το Μαϊάμι κόντρα στους Λέικερς. Στην ιστορία του ΝΒΑ μόνο μία ομάδα έχει επιστρέψει από το 3-1 στους τελικούς: Οι Καβαλίερς κόντρα στους Γουόριορς το 2016. Ο ηγέτης εκείνης της ομάδας του Κλίβελαντ, ο ΛεΜπρόν, αγωνίζεται στους Λέικερς και δεν σκοπεύει να γράψει ιστορία από την ανάποδη. Ο Μπάτλερ όμως δεν ανησυχεί και το έδειξε μετά τον 5ο τελικό: “Νομίζω ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς στο επόμενο παιχνίδι. Αλλά μου αρέσουν οι πιθανότητές μας”. Λέτε;

TAGS NBA ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΛΕΙΚΕΡΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ