NBA

Ο Τζέιλεν Μπράουν υπερασπίστηκε τους Μιλγουόκι Μπακς

Memphis Grizzlies Kyle Anderson, left, drives the ball against Boston Celtics  Jaylen Brown (7) during the first half of an NBA basketball game Tuesday, Aug. 11, 2020, in Lake Buena Vista, Fla.. AP Photo/Mike Ehrmann, Pool)
Memphis Grizzlies Kyle Anderson, left, drives the ball against Boston Celtics Jaylen Brown (7) during the first half of an NBA basketball game Tuesday, Aug. 11, 2020, in Lake Buena Vista, Fla.. AP Photo/Mike Ehrmann, Pool) AP PHOTO/MIKE EHRMANN, POOL

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των παικτών, ο Τζέιλεν Μπράουν υπερασπίστηκε τους Μιλγουόκι Μπακς εν μέσω γενικότερου εκνευρισμού για τη μυστικοπάθεια των Ελαφιών.

Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ είναι από μόνη της ιστορική. Τα Ελάφια πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, θέλοντας να καταδείξουν την ανάγκη για αλλαγή στο κομμάτι των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας κατά της αφροαμερικανικής κοινότητας.

Παρότι πολλές ομάδες συντάχθηκαν με την ανάγκη για αλλαγή (οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Λος Άντζελες Κλίπερς έκαναν λόγο για οριστική διακοπή της σεζόν), δεν ήταν λίγοι οι superstars που έκαναν έντονα σχόλια κατά των Μιλγουόκι Μπακς. Όχι για την κίνησή τους, αλλά για το γεγονός πως δεν είχαν ενημερώσει κανέναν πριν προχωρήσουν στο μποϊκοτάζ.

Κι αν άλλοι εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από αυτό, ο Τζέιλεν Μπράουν είπε τη δική του αλήθεια. Σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι, ο γκαρντ/φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς έκανε ένα βήμα μπροστά την ώρα της συζήτησης των παικτών για να υποστηρίξει πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι οι συμπαίκτες του δεν είχαν κανέναν λόγο να εξηγήσουν γιατί έδρασαν με αυτόν τον τρόπο. Πολύ απλά γιατί έκαναν αυτό που ένιωθαν, όντες κουρασμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ -με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τους πισώπλατους πυροβολισμούς στον Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς.

Ο Τζέιλεν Μπράουν είναι από τους πλέον ευαισθητοποιημένους και ενεργούς παίκτες του ΝΒΑ σε ό,τι αφορά ζητήματα κοινωνικής φύσης, κάτι που (απ)έδειξε επίσης την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου, όταν οι ΗΠΑ έβραζαν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

AP Photo/Mike Ehrmann, Pool

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ