NBA FINALS 2022

Ο Τζέιλεν Μπράουν δεν αποκλείει μποϊκοτάζ από Σέλτικς και Γουόριορς στους NBA Finals

Ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς με αντίπαλο τον Τζεβόν Κάρτερ
Ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς με αντίπαλο τον Τζεβόν Κάρτερ Ⓒ 2021 STEVEN SENNE/ ASSOCIATED PRESS

Η βία στις ΗΠΑ αυξάνεται, τα θύματα πολλαπλασιάζονται και οι παίκτες του NBA δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο έντονων αντιδράσεων, ακόμη και του μποϊκοτάζ των NBA Finals. Αυτό εξήγησε ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς.

Οι δύο πρώτοι αγώνες των NBA Finals 2022 πέρασαν στην ιστορία. Οι Σέλτικς νίκησαν στον πρώτο και πήραν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά, οι Γουόριορς νίκησαν στον δεύτερο και ισοφάρισαν, ο τρίτος γίνεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/6) στο TD Garden της Βοστώνης, ωστόσο στο μυαλό των παικτών των δύο ομάδων υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ εξαιτίας της οπλοκατοχής και των αυξανόμενων μακελειών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Τζέιλεν Μπράουν αν παίκτες και προπονητές θα επέλεγαν έναν τόσο έντονο τρόπο για να δείξουν την αντίδρασή τους σε όσα γίνονται στην χώρα, με τον παίκτη της ομάδας της Βοστώνης να εξηγεί πως: "Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο σημείο του μποϊκοτάζ. Έχουμε ανοιχτό μυαλό, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Σίγουρα πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτή την κατάσταση. Μια τέτοια αντίδραση θα ευαισθητοποιούσε πολλούς, θα τραβούσε την προσοχή. Είναι ένα ζήτημα που συζητιέται αυτή τη στιγμή, υπάρχει πολύς κόσμος που αισθάνεται πίεση και υπάρχουν και πολλές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Πραγματικά πιστεύω ότι ένα μποϊκοτάζ στους NBA Finals είναι μία αποτελεσματική στρατηγική που μπορεί να λειτουργήσει" ήταν τα λόγια του παίκτη των Σέλτικς, όπως τα μεταφέρει το outkick.com.

Με μίνιμουμ τρεις, μάξιμουμ πέντε αγώνες για το τέλος της σειράς, ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρξει μια τόσο έντονη αντίδραση. "Με ρωτάτε αν έχω κάποια απάντηση, αν υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε μποϊκοτάζ στο κοντινό μέλλον, σωστά; Δεν το γνωρίζω. Θα δούμε όμως" ήταν η αινιγματική απάντηση του Τζέιλεν Μπράουν. Θυμίζουμε πως οι Μπακς και οι Μάτζικ δεν είχαν κατέβει στις 26 Αυγούστου του 2020 σε αγώνα στη φούσκα του Ορλάντο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και την ανισότητα σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

TAGS NBA FINALS 2022 NBA FINALS NBA ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ