ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τζέιλεν Χαντς στο SPORT24: "Όταν έψαξα τον Σπανούλη είπα 'ουάου, αυτό είναι τρελό', μπορούμε να κερδίσουμε πολλά με εκείνον"

Ο Τζέιλεν Χαντς στο SPORT24: "Όταν έψαξα τον Σπανούλη είπα 'ουάου, αυτό είναι τρελό', μπορούμε να κερδίσουμε πολλά με εκείνον"
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Η πρώτη φορά που έψαξε το όνομα Βασίλης Σπανούλης, η μετακόμισή του στο Περιστέρι bwin και οι στόχοι της ομάδας, οι συνήθειές του μακριά από το παρκέ και το αγαπημένο του ελληνικό έδεσμα. Ο Τζέιλεν Χαντς μιλάει στο SPORT24.

Ο Τζέιλεν Χαντς συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη είχε μία αρκετά γεμάτη σεζόν μετρώντας 13.9 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 40 παιχνίδι (σσ. 31 στην Basket League και 9 στο Basketball Champions League).

Το καλοκαίρι του 2023 ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ κατηφόρισε προς την Αθήνα για να γίνει κάτοικος Περιστερίου και να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη. Αυτό ήταν και το κλειδί της μεταγραφής του στους πρίγκιπες της δυτικής όχθης όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο SPORT24 στο περιθώριο της Media Day του Περιστερίου bwin.

Ο Χαντς αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που γκούγκλαρε το όνομα του νυν προπονητή του και νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας, στους στόχους της ομάδας, στις συνήθειές του μακριά από το παρκέ, στο αγαπημένο του ελληνικό έδεσμα, ενώ απέφυγε να ορίσει μακροπρόθεσμους στόχους για την καριέρα του.

Πέρσι έπαιξες στον ΠΑΟΚ, είχες μία πολύ καλή σεζόν, οπότε φαντάζομαι ότι είχες και αρκετές προτάσεις το καλοκαίρι. Τι σε έκανε να μείνεις για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και να διαλέξεις το Περιστέρι bwin;

"Πρώτα από όλα ο Βασίλης Σπανούλης. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικός κόουτς, η ομάδα έκανε πολύ καλή χρονιά πέρσι. Ο κόουτς κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ από το ταλέντο κάθε παίκτη του. Ένιωσα ότι αν έρθω εδώ, κάτω από τις φτερούγες του, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά, να κάνουμε κάτι καλό τόσο στο BCL, όσο και στο πρωτάθλημα και να προοδεύσω έτσι στην καριέρα μου".

Μεγαλώνοντας στις ΗΠΑ, σίγουρα δεν ήξερες πολλά για τον Βασίλη Σπανούλη και το στάτους θρύλου που έχει στην Ευρώπη. Πότε άρχισες να μαθαίνεις πράγματα για εκείνον και πώς σου φαίνεται η μέχρι τώρα συνεργασία σας;

"Ναι μεγάλωσα στην Αμερική και για να είμαι ειλικρινής μαζί σου δεν είχα ιδέα (σσ. ποιος είναι). Θυμάμαι σε ένα φιλικό προετοιμασίας (σσ. πέρσι) ο κόουτς είπε ότι 'η άλλη ομάδα έχει ένα θρύλο για προπονητή, τον Σπανούλη, αν δεν τον ξέρετε σας παρακαλώ να τον ψάξετε'. Τον έψαξα όντως και σκέφτηκα 'ουάου, αυτό είναι τρελό'. Τώρα πλέον καταλαβαίνω ακόμα περισσότερα πράγματα (σσ. για εκείνον) και έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα".

Ποιες είναι προσδοκίες σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο;

"Όπως έχουμε πει μεταξύ μας, θέλουμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Είμαστε όλοι ανταγωνιστικοί, πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ ταλέντο και έχουμε όλοι κίνητρο. Θα το πάμε μέρα με την ημέρα και προφανώς θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται".

Τι περιμένεις ότι θα συμβεί φέτος στο BCL;

"Φίλε, θέλουμε να το κερδίσουμε. Θέλει πολλή δουλειά, πρέπει να πάμε μέρα με την ημέρα. Έχουμε τον Τζο Ράγκλαντ στην ομάδα, είναι πολύ έμπειρος, έχει πάει στο Final Four. Πρεπεί να κοιτάμε την κάθε ημέρα ξεχωριστά και να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας".

Ο Τζέιλεν Χαντς στο SPORT24: "Όταν έψαξα τον Σπανούλη είπα 'ουάου, αυτό είναι τρελό', μπορούμε να κερδίσουμε πολλά με εκείνον"
Ο Τζέιλεν Χαντς στην Media Day του Περιστερίου bwin ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME


Πέρα από το μπάσκετ πώς είναι ο Τζέιλεν ως άνθρωπος;

"Μου αρέσει πολύ η θάλασσα, μου αρέσει η Αθήνα και το φαγητό, οπότε ένας λόγος παραπάνω να μου αρέσει παραπάνω η Αθήνα. Μου αρέσει η μουσική, μου αρέσει να περπατάω. Βλέπω ταινίες και shows, μου αρέσει να γελάω, να κάνω πλάκα. Είμαι απλός άνθρωπος".

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό φαγητό;

"Α, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ξέχασα. Τι βάζετε στο ψωμί; Είναι άσπρο".

Το τζατζίκι;

"Ναι, το τζατζίκι. Δεν ξέρω γιατί το ξέχασα. Μου αρέσει το τζατζίκι, αλλά μετά άρχισε να με πειράζει στο στομάχι, οπότε σταμάτησα να τρώω, αλλά οι 4-5 πρώτες μπουκιές με το ψωμί, θεέ μου, είναι υπέροχες".

Βλέποντας κανείς το Instagram σου καταλαβαίνει ότι έχεις πολύ στενή σχέση με τους γονείς σου. Πώς είναι να βρίσκεσαι τόσο μακριά από αυτούς;

"Ναι αγαπώ τη μαμά μου, αγαπώ τον μπαμπά μου. Τους αγαπώ μέχρι θανάτου. Είμαι κουλ που είμαστε μακριά, έχω φύγει από το σπίτι από τότε που ήμουν 18 χρονών, αλλά τους αγαπώ μέχρι θανάτου, ξέρουν ότι τους αγαπώ".

Παρατήρησα ακόμα ότι είστε φίλοι με τον νέο γκαρντ του Παναθηναϊκού, τον Κάιλ Γκάι, ο οποίος είχε γίνει Draft στο NBA μία θέση πάνω από εσένα το 2019. Ποια είναι η μεταξύ σας σχέση;

"Δεν είμαστε πάρα πολύ κοντά. Είχαμε παρόμοια διαδορομή μέχρι τώρα. Πήγε για λίγο στο NBA. Πέρσι ήταν σε μία ομάδα στην Ισπανία και έπαιζε στο EuroCup (σσ. στην Μπανταλόνα) κι εγώ έπαιξα στην Ελλάδα και στο BCL. Είναι ωραίο να είσαι συνδεδεμένος με παίκτες που προσπαθούν να φτάσουν στο υψηλότερο σημείο μπορούν στο μπάσκετ. Είναι πολύ καλό παιδί και καλός παίκτης".

Κι εσύ εξελίσεσσαι πολύ γρήγορα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είπε μετά τον ημιτελικό του Super Cup ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σε σταματήσει, έβαλες 24 πόντους. Που βλέπεις τον εαυτό σου σε τρία χρόνια από τώρα ας πούμε;

"Δεν ξέρω. Μεγαλώνοντας έχω μάθει ότι πρέπει να κοιτάς κάθε μέρα ξεχωριστά και να κερδίζεις μέρα με την ημέρα. Είμαι επικεντρωμένος σε αυτό, στο να γίνομαι καθημερινά καλύτερος και να προσπαθώ να φτάσω στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Θα πάω όπου με βγάλει αυτό και θα είμαι εντάξει".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN STOIXIMAN BASKET LEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ