ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τόμας Γουόκαπ στο SPORT24: "Δεν θα διαλέξουμε αντίπαλο στα playoffs, είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό"

Ο Τόμας Γουόκαπ στο SPORT24: "Δεν θα διαλέξουμε αντίπαλο στα playoffs, είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Τόμας Γουόκαπ μιλάει στο SPORT24 για τη νοοτροπία των αναπληρωματικών που βοηθούν την ομάδα όποτε ζητηθεί, αλλά και για τη δουλειά του Ολυμπιακού που δεν έχει τελειώσει με την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός έπραξε τα δέοντα κόντρα στη Βιλερμπάν και χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει, κλείδωσε το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs της EuroLeague.

Ο Τόμας Γουόκαπ, μιλώντας στο SPORT24 μετά από αυτή τη νίκη, έβγαλε το καπέλο στους παίκτες που έρχονται από την άκρη του πάγκου και βάζουν το λιθαράκι τους όποτε χρειαστεί, ενώ τόνισε και το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι ισορροπία

Κάνατε το παιχνίδι απέναντι στη Βιλερμπάν να μοιάζει πολύ εύκολο, παρά τις απουσίες των Κάναν και Φαλ. Ποιο είναι το μυστικό;

"Νομίζω πως το μυστικό της επιτυχίας είναι ισορροπία που έχουμε. Βασικά δεν είναι μυστικό. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη, όλοι προσφέρουν. Ο Τζορτζ Πάπας πχ. ήταν εξαιρετικός σήμερα (σσ. χθες) όσο έπαιξε. Αν κάθεσαι στον πάγκο σε τόσα παιχνίδια, για περισσότερα από 35 λεπτά, αλλά όταν μπαίνεις είσαι έτοιμος, αυτή είναι η καλύτερη νοοτροπία που μπορείς να έχεις".

Μετά τη νίκη επί της Βιλέρμπαν εξασφαλίσατε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Σας φέρνει αυτό ένα βήμα πιο κοντά στο Final Four;

"Κερδίσαμε το πλεονέκτημα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερα. Ήταν ένας ακόμα στόχος που είχαμε θέσει και καταφέραμε να τον πιάσουμε. Χαιρόμαστε πολύ για αυτό, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα".

Αν βρεθείτε σε θέση να "διαλέξετε" αντίπαλο για τα playoffs στις επόμενες αγωνιστικές, θα το πράξετε; Έχει συζητηθεί καθόλου αυτό το ενδεχόμενο;

"Όχι, δεν το έχουμε συζητήσει και δεν θα το κάνουμε. Θα παίξουμε κάθε ματς όσο καλύτερα μπορούμε, στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας".

Είναι καθησυχαστικό να ξέρουμε ότι ο Μπαρτζώκας βρίσκεται στην άκρη του πάγκου

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που έχετε ήδη αντιμετωπίσει πολλές φορές, δύο μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα (σσ. για Κύπελλο και πρωτάθλημα αντίστοιχα). Διαφοροποιείται καθόλου η προετοιμασία σας για αυτό το ματς; Περιμένετε ίσως κάποια έκπληξη;

"Όσο περισσότερο παίζεις με κάποιον, τόσο καλύτερα μαθαίνεις τις συνήθειές του, τα plays τους, αλλά το ίδιο ισχύει και στην απέναντι πλευρά. Πάντα απαιτείται σωστή προετοιμασία, τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Θα είμαστε έτοιμοι για αυτό, ό,τι κι αν επιχειρήσουν. Το προπονητικό μας επιτελείο θα μας έχει έτοιμους, αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά".

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχατε προβλήματα στα μακρινά σουτ (σσ. 3/20 τρίποντα απέναντι στην Παρτίζαν και 6/25 κόντρα στη Βιλερμπάν). Για ποιο λόγο θα έλεγες ότι συμβαίνει αυτό;

"Έτσι είναι το μπάσκετ. Η άμυνά μας είναι εκεί τις ημέρες που δεν μπαίνουν τα σουτ. Είμαστε μια ομάδα που συνήθως σουτάρει πολύ καλά από το τρίποντο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που μας κάνει να κερδίζουμε. Στη Σερβία χάσαμε για χίλιους δύο λόγους, πέρα από την αστοχία μας από την περιφέρεια και κόντρα στη Βιλερμπάν κερδίσαμε χάρη στην άμυνά μας. Αν η άμυνά μας ήταν τόσο καλή και απέναντι στην Παρτίζαν, είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε κερδίσει κι εκείνο το παιχνίδι".

Ποιο ήταν το ηθικό δίδαγμα εκείνης της ήττας; Τι σας είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας επιστρέφοντας στην ομάδα;

"Ξέραμε πολύ καλά ότι παίξαμε άσχημα και στις δύο πλευρές του παρκέ πολύ πριν μας το πει ο κόουτς Μπαρτζώκας. Είναι πολύ καλό όμως που τον έχουμε ξανά μαζί μας, είναι καθησυχαστικό να ξέρουμε ότι βρίσκεται στην άκρη του πάγκου".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ