NBA

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, το Two-Way Contract και τα ψίχουλα

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σε κάρφωμα
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σε κάρφωμα EUROKINISSI

Το SPORT24 αποκάλυψε το status του συμβολαίου που πήρε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ από τους Ντάλας Μάβερικς, ένα συμβόλαιο έως και έξι φορές μικρότερο, σε καθαρές αποδοχές, από αυτό που θα μπορούσε να βρει στην Ευρώπη.

Η είδηση πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης (7/7) Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε για την απόφασή του να γυρίσει στο NBA, δεν προκάλεσε έκπληξη. Ήταν δεδομένο ότι το μυαλό του ομογενή γκαρντ βρισκόταν στις ΗΠΑ, ήταν δεδομένο ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να διεκδικήσει μια θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη ώστε με έστω μία συμμετοχή σε επίσημο αγώνα να εξασφαλίσει τη σύνταξη των 90.000 δολαρίων ετησίως μόλις πατήσει τα 62 και οι Μάβερικς ήταν εκεί για να αρπάξουν την ευκαιρία και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Ο Ντόρσεϊ, όπως αποκάλυψε το SPORT24 μέσω του Bald Brothers το απόγευμα της Πέμπτης (7/7), συμφώνησε για να υπογράψει Two-Way Contract με την ομάδα του Ντάλας, με αποτέλεσμα να πρέπει να παλέψει για να ανέβει επίπεδο και να θεωρηθεί σημαντικό και σταθερό μέλος του ροτέισον του Τζέισον Κιντ.

Τι σημαίνει Two-Way Contract; Πως ο Ντόρσεϊ θα έχει το δικαίωμα να παίξει σε έως 50 από τους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου και να εισπράξει έως 508.891 δολάρια, από τα οποία στην τσέπη του θα μπει περίπου το 54%. Ο πρώην πλέον παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στα playoffs, εκτός αν το συμβόλαιό του μετατραπεί σε εγγυημένο έως το τέλος της περιόδου 2022/23. Μπροστά του ο Ντόρσεϊ θα έχει τους Τιμ Χάρνταγουεϊ, Τζος Γκριν, Τζέιντεν Χάρντι, Τέο Πίνσον, ενώ και ο Σπένσερ Ντίνγουιντι θα παίζει στη θέση δύο στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς.

Τα χρήματα είναι ελάχιστα για έναν παίκτη που μπορούσε να βρει έξι φορές μεγαλύτερο συμβόλαιο (σε καθαρές αποδοχές) στην Ευρώπη, σίγουρα πάντως ο Ντόρσεϊ θα πετύχει τον στόχο της εξασφάλισης της σύνταξης και αν βγει στην αγορά, δεν θα αργήσει να βρει και πάλι δουλειά στα μέρη μας. Είτε στη διάρκεια, είτε στο τέλος της επόμενης περιόδου.

TAGS NBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ