NBA

Ο Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ "επιβίωσε" και έμεινε στους Μπόστον Σέλτικς, αλλά με έναν αστερίσκο

Ο Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ "επιβίωσε" και έμεινε στους Μπόστον Σέλτικς, αλλά με έναν αστερίσκο
AP PHOTO/ERIK VERDUZCO

Το 50% του μονοετούς συμβολαίου του εξασφάλισε ο Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ, που κέρδισε ένα roster spot στους Μπόστον Σέλτικς για το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου.

Υπήρξε, για αρκετές εβδομάδες, ο πόθος του Παναθηναϊκού και του χρηματοδότη του, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όμως ο Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ θα μείνει στο NBA.

Ο Ουκρανός περιφερειακός τα κατάφερε, πέρασε το πρώτο εμπόδιο, έμεινε στο ρόστερ των Μπόστον Σέλτικς για την opening night και εξασφάλισε 1.178.307 δολάρια, χωρίς ωστόσο το μονοετές συμβόλαιό του να γίνει εγγυημένο για όλη τη σεζόν 2023/24.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Μίχαϊλιουκ να βρίσκεται στο ρόστερ των Σέλτικς και την 10η Ιανουαρίου 2024, ώστε έτσι να πάρει και τα 2.346.614 δολάρια που προβλέπει το minimum στην περίπτωσή του.

Αυτό σημαίνει ότι οι Σέλτικς μπορούν ανά πάσα στιγμή να τον αποδεσμεύσουν δίνοντάς του το 50% των αποδοχών του, τις οποίες έχει ήδη εξασφαλίσει. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν λόγο να το κάνουν. Αν ήθελαν, θα το είχαν κάνει πριν εκπνεύσει η διορία της δήλωσης των ρόστερ για την πρεμιέρα και έτσι θα του είχαν δώσει μόλις 200 χιλιάδες δολάρια.

Στη Βοστώνη πιστεύουν στον Μίχαϊλιουκ, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την εικόνα του στους αγώνες της preseason και έχουν και ένα roster spot ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν βρουν άλλον έναν παίκτη, δεν θα χρειαστεί να κόψουν κάποιον.

TAGS NBA ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ