ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Σλούκας, ο Σπανούλης και οι παίκτες που άλλαξαν "αιώνιο" στρατόπεδο

ARCADIA (  / EUROKINISSI)
ARCADIA ( / EUROKINISSI) ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Ο Κώστας Σλούκας κάνει το δρομολόγιο από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και ανηφορίζει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώνοντας μία μεταγραφή που ταράζει τα νερά σε ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Κώστας Σλούκας αφου αρχικά επέλεξε να μην επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, πήρε μία ακόμα πιο δύσκολη απόφαση, αυτή της μετακόμισης στον "αιώνιο" αντίπαλο, κάνοντας ένα δρομολόγιο που λίγοι παίκτες κατά το παρελθόν έχουν τολμήσει.

Ο Έλληνας γκαρντ το τόλμησε και το SPORT24 θυμάται τις περιπτώσεις παικτών που είτε πήγαν απευθείας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, είτε από τους "πράσινους" στους "ερυθρόλευκους", με εκείνη του Βασίλη Σπανούλη να είναι η εκείνη που προκάλεσε τον μεγαλύτερο κρότο και μνημονεύεται αυτόματα όταν πρόκειται για τέτοιου είδους μεταγραφές.

Από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα, δέκα παίκτες έκαναν το μεγάλο βήμα αλλάζοντας στρατόπεδο, με τον Κώστα Σλούκα να γίνεται ο 11ος της σχετικής λίστας και να τοποθετείται μεταξύ των πιο ηχηρών της εντεκάδας.

Ο χορός των απευθείας μετακινήσεων από τον έναν "αιώνιο" αντίπαλο στον άλλον, άνοιξε το μακρινό 1983 ο Γιώργος Σκροπολίθας. Ο Σκροπολίθας αγωνίστηκε αρχικά για μία τριετία στον Ολυμπιακό (1980-83), πριν αποφασίσει να μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος της θητείας του στους "ερυθρόλευκους". Στους "πράσινους", έμελλε να αγωνιστεί για σχεδόν μία δεκαετία, φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι από το 1983 έως το 1992.

Επόμενος χρονικά ήταν ο Αλεξάντερ Βολκόφ. Ο Σοβιετικός πάουερ φόργουορντ, έπαιξε για τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1993-94, πριν αποφασίσει να αλλάξει στρατόπεδο και την επόμενη χρονιά φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, επίσης για μία χρονιά (1994-95).

Ο Ζάρκο Πάσπαλι, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακό το 1991 και για τρία χρόνια αποτελούσε έναν κομβικό κομμάτι του ρόστερ των "ερυθρόλευκων". Ωστόσο, μετά το πέρας της τριετίας του στο λιμάνι, αποφάσισε να αλλάξει χρώμα στη φανέλα και να φορέσει για πράσινα για μία σεζόν (1994-95).

Το 1999 ήταν η σειρά του Τζόνι Ρότζερς να αφήσει τον έναν "αιώνιο" και να μετακομίσει στον άλλον. Έπειτα από μία διετία στον Ολυμπιακό (1997-1999), πήρε την απόφαση να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού, στον οποίο αγωνίστηκε για τρία χρόνια (1999-2002).

Ο Νίκος Μπουντούρης, παίκτης του Παναθηναϊκού τη διετία (1998-2000), έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο με τον Ρότζερς και φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, στον οποίο παρέμεινε για τρία χρόνια (2000-03).

Ο Άντριγια Ζίζιτς φόρεσε και εκείνος τόσο την ερυθρόλευκη όσο και την πράσινη φανέλα. Πρώτα ντύθηκε στα ερυθρόλευκα για δύο χρόνια (2005-07) και εν συνεχεία έπαιξε για μία σεζόν και στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2007-08.

Η μεταγραφή που έκανε τον μεγαλύτερο κρότο από όλες και άλλαξε τα δεδομένα για τις δύο ομάδες, ήταν εκείνη του Βασίλη Σπανούλη. Αν και αρχικά ο θρύλος του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ φορούσε την πράσινη φανέλα και μάλιστα σε δύο θητείες (2005-06 και 2007-10), ο Σπανούλης πήρε τη μεγάλη και δύσκολη απόφαση να μετακομίσει στον "αιώνιο" αντίπαλο. Η ιστορία στη συνέχεια είναι γνωστή, με τον Βασίλη Σπανούλη να γράφει ιστορία με τον Ολυμπιακό του οποίου τη φανέλα φόρεσε για 11 χρόνια (2010-21).

Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού επί μία τετραετία (2008-12), κατακτώντας δύο EuroLeague, πριν φύγει για λογαριασμό του Ολυμπιακού και κατακτήσει ακόμα μία το 2013, μέσα στη διετία (2012-14) που αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα.

Ο επόμενος στη λίστα είναι ο Ματ Λοτζέσκι. ο Βέλγος γκαρντ, αποτέλεσε βασικό κομμάτι του Ολυμπιακού από το 2013 μέχρι το 2017, όταν και αποφάσισε να ανηφορίσει προς το ΟΑΚΑ και να αγωνιστεί με τα πράσινα τη διετία 2017-2019.

Ο τελευταίος που έκανε το εν λόγω δρομολόγιο πριν τον Κώστα Σλούκα ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Η καριέρα του ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό το 2013, τον υπηρέτησε μέχρι το 2018, όταν και άφησε την ερυθρόλευκη φανέλα για την πράσινη, την οποία φόρεσε για μία τετραετία (2018-22).

Ο Κώστας Σλούκας έγινε η μεταγραφή του καλοκαιριού με την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό, έχοντας στην πλάτη του ιστορία πολλών χρόνων στο λιμάνι του Πειραιά. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι γεγονός και ο Έλληνας γκαρντ θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα τρία χρόνια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ