ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Σφαιρόπουλος υπέγραψε και ανακοινώνεται από τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τα βρήκε σε όλα με τον Ερυθρό Αστέρα και μέσα στην μέρα (22/10) αναμένεται να ανακοινωθεί από τους "ερυθρόλευκους" του Βελιγραδίου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα. Ο Έλληνας τεχνικός τα βρήκε σε όλα με την σερβική ομάδα και μέσα στην μέρα (22/10) αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Ο Σφαιρόπουλος θεωρήθηκε εξ αρχής το φαβορί για τον πάγκο των "ερυθρόλευκων" του Βελιγραδίου, αφού η φιλοσοφία του ταιριάζει απόλυτα στα "θέλω" του Ερυθρού Αστέρα, που έψαχνε έναν προπονητή που θα μπορούσε να εστιάσει στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και παράλληλα να πάρει το βέλτιστο από τους ταλαντούχους περιφερειακούς του όπως ο ο Σαμπάζ Νέιπιερ, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Γιάγκο Ντος Σάντος και ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός επιστρέψει έτσι στην EuroLeague, βλέποντας την υπομονή που έδειξε τους τελευταίους 18 μήνες να ανταμείβεται. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος πάγκος στον οποίο κάθισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν αυτός της Μακάμπι (Δεκέμβριος 2019 - Φεβρουάριος 2022), με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ισραήλ, δύο κύπελλα και ένα Super Cup, ενώ είχε αναδειχθεί και προπονητής της χρονιάς δύο σερί σεζόν (2019, 2020).

Ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς πριν αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή. Ακολούθως εργάστηκε ως ασίσταντ κόουτς στον ΠΑΟΚ (1997-2005) και τον Ολυμπιακό (2005-2008), για να ακολουθήσει μία τριετία ως πρώτος προπονητής στον Κολοσσό Ρόδου (2008-2011), μία σεζόν ως ασίσταντ κόουτς στην ΤΣΣΚΑ (2011/2012), δύο σεζόν ως πρώτος προπονητής στον Πανιώνιο (2012-2014), τέσσερις σεζόν ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού (2014-2018) και το τριετές πέρασμά του από την Μακάμπι.

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ