EUROLEAGUE

Γιατί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι το φαβορί για τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα

EUROLEAGUE 2020-2021 / ÏÓÖÐ - ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2020-2021 / ÏÓÖÐ - ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ακούγεται έντονα στο Βελιγράδι, με τον Έλληνα προπονητή να θεωρείται το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα.

Η απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από τον Ερυθρό Αστέρα έσκασε σαν βόμβα το βράδυ του Σαββάτου (21/10), ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Βελιγραδίου μετράει αντίστροφα για το ντέρμπι με την Παρτίζαν (26/10) για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι ερυθρόλευκοι αναζητούν τον νέο προπονητή τους, με το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι το μόνο που έχει ακουστεί, αλλά την ίδια στιγμή να μοιάζει και η ιδανική περίπτωση για να διαχειριστεί το ρόστερ που έχτισαν οι Σέρβοι το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σφαιρόπουλος, ένας προπονητής με αμυντική φιλοσοφία, θα βρει στο Βελιγράδι (αν φυσικά αναλάβει την ομάδα) καλούς περιφερειακούς αμυντικούς όπως ο Αντάμ Χάνγκα και ο Μπράνκο Λάζιτς, σπουδαίους κοντούς όπως ο γνώριμός του, Μίλος Τεόντοσιτς και οι Νέιπιερ, Νέντοβιτς, Ντος Σάντος και ψηλούς που μπορούν να υπηρετήσουν καταστάσεις πικ-εν-ρολ (Μπόλομποϊ - Μίτροβιτς) και πικ-εν-ποπ (Μπόλομποϊ) την ώρα που οι Γκιεντράιτις - Νταβίντοβατς θα δένουν περιφέρεια με φροντ-λάιν.

Ο Σφαιρόπουλος έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κολοσσό, Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι ελεύθερος από τις 15 Φεβρουαρίου του 2022 και έχει τον τίτλο του Vice President στον Σύνδεσμο Προπονητών της EuroLeague, στον οποίο πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Ιτούδης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ