ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σάσα Βεζένκοβ αποκλειστικά στο SPORT24: "Ψάχνω το τέλειο κι ας μην υπάρχει, κανείς δεν θα θυμάται τα ρεκόρ αν δεν πάμε Final Four"

Ο Σάσα Βεζένκοβ μιλώντας στο SPORT24
Ο Σάσα Βεζένκοβ μιλώντας στο SPORT24 Ο ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ SPORT24

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στο SPORT24 μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια που κλείδωσε την 1η θέση των "ερυθρόλευκων" στην κανονική περίοδο, την δική του αναζήτηση του τέλειου που δεν υπάρχει και τα ρεκόρ που δεν έχουν σημασία και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs που είναι σημαντικό αλλά δεν αρκεί για να έρθει η πρόκριση στο Final Four.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Παρόλα αυτά, καταφέρνει με κάποιο τρόπο να λέει πράγματα που πάντα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Συνέντευξη στον Σπύρο Καβαλιεράτο

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στο SPORT24 μετά την νίκη των "ερυθρόλευκων" επί της Μπασκόνια που κλείδωσε την πρωτιά στην κανονική περίοδο για την ομάδα του Πειραιά, με τον ίδιο να είναι πρώτος σκόρερ και πρώτος σε αξιολόγηση. Έστω και αν τα προσωπικά του επιτεύγματα - που τον έχουν χρίσει φαβορί για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου - δεν τον απασχολούν, αφού έχει κάτι πιο μεγάλο στο μυαλό του: Την τελειότητα.

Ψάχνω το τέλειο και ας ξέρω ότι δεν υπάρχει

Η συζήτηση από τον ίδιο τον Βεζένκοβ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έφτασε μία ανάσα από το να κάνει ένα απίστευτο 3/3 σε ατομικές στατιστικές κατηγορίες και να γράψει ιστορία της EuroLeague (πρώτος σκόρερ, ριμπάουντερ και σε αξιολόγηση), αλλά θα... συμβιβαστεί με τις πρωτιές σε σκοράρισμα και αξιολόγηση. Αυτό όμως είναι το τελευταίο που σκέφτεται, κοιτάζοντας πιο μακριά.

"Ξέρουν όλοι ότι δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, αφήνω τους άλλους να με κρίνουν" δήλωσε αρχικά ο Βεζένκοβ, για να προσθέσει: "Απλώς εγώ ψάχνω το τέλειο. Ναι, δεν υπάρχει τέλειο, αλλά τα πάντα είναι θέμα δουλειάς. Κάθε μέρα μπορείς να βελτιώνεσαι, να μαθαίνεις πράγματα. Κάθε παιχνίδι το αναλύω ξεχωριστά, να δω τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, τι μπορώ να κάνω καλύτερα. Οπότε δεν με απασχολούν οι αριθμοί και τα ρεκόρ".

Ακόμα κι έτσι όμως, πρέπει να είναι όμορφο να έχει αυτές τις δύο σημαντικές πρωτιές έτσι; "Σίγουρα είναι κάτι όμορφο που βρίσκομαι ψηλά σε κάποιες στατιστικές κατηγορίες, αλλά - πιστέψτε με - κανείς δεν πρόκειται να τα θυμάται όλα αυτά αν δεν πάμε στο Final Four.

Το πιο σημαντικό απ όλα είναι να πετύχει η ομάδα, η ομάδα είναι πάνω από όλα. Θέλουμε να φτάσουμε στο Κάουνας, να πετύχουμε δηλαδή τον επόμενό μας στόχο. Είμαστε χαρουμενοι που τερματίσαμε πρώτοι, που θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και μας νοίαζει πλέον μόνο η πρόκριση στο Final Four".

Το γεμάτο ΣΕΦ θα είναι το κάστρο μας, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό

Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια ή Παρτίζαν. Αυτές είναι οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα playoffs, με τους "ερυθρόλευκους" να μαθαίνουν σήμερα (14/4) τον αντίπαλό τους στην τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου. Το ΣΕΦ δίνει δύναμη στον Ολυμπιακό, ωστόσο από μόνο του δεν αρκεί σύμφωνα με τον Σάσα Βεζένκοβ.

"Ακόμα δεν ξέρουμε τον αντίπαλο, μπορεί να είναι η Φενέρμπαχτσε, μπορεί κάποιος άλλος. Όποιος κι αν είναι όμως πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας και να μην αφήσουμε κανέναν να μας πάρει αυτό για το οποίο παλέψαμε όλη την κανονική περίοδο" τόνισε αρχικά ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, για να προσθέσει:

"Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας στα playoffs, το γεμάτο ΣΕΦ θα είναι το κάστρο μας, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε δυσκολία, να δείξουμε σε κάθε παιχνίδι τον καλό μας εαυτό και να προκριθούμε".

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής περιόδου της EuroLeague με το νέο της φορμάτ και αυτό δείχνει πολλά για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι όμως δεν μπορούν μείνουν περισσότερο σε αυτό.

"Η πρωτιά στην κανονική περίοδο, πέρα από το αβαντάζ έδρας που μας έδωσε, είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα και διάρκεια" δήλωσε σχετικά ο Βεζένκοβ, για να παραδεχθεί στην συνέχεια:

"Θέλαμε πολύ τη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια για να πετύχουμε κάτι που ποτέ δεν είχε κάνει ελληνική ομάδα με τη συγκεκριμένη μορφή της EuroLeague. Είναι κάτι σπουδαίο, είναι ένα επίτευγμα αν αναλογιστούμε πόσο δυνατούς αντιπάλους αφήσαμε πίσω, αλλα τώρα ερχονται τα πιο σημαντικά.

Έχουμε μπροστά τα playoffs και στην Euroleague και στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλουμε να παίξουμε το ίδιο καλά και τώρα που κρίνονται όλα".

Κλείνοντας, ο Βεζένκοβ κοίταξε αμέσως την επόμενη μέρα, δίνοντας το σύνθημα: "Τώρα αρχίζει η πραγματική Euroleague, θα περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο και να στρωθούμε στη δουλειά για να είμαστε έτοιμοι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ