ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Ρουντί Γκομπέρ στο SPORT24: "Θα συνεχίσω να προσεύχομαι στους Θεούς του μπάσκετ"

Ο Ρουντί Γκομπέρ στο SPORT24: "Θα συνεχίσω να προσεύχομαι στους Θεούς του μπάσκετ"
FIBA

Ο Ρουντί Γκομπέρ παραδέχθηκε πως η Γαλλία μπαίνει σε... desperation mode στο φινάλε των αγώνων, ενώ εξήγησε πως θα συνεχίσει να προσεύχεται στους Θεούς του μπάσκετ για χάρη της ομάδας του.

Η Γαλλία πήρε το εισιτήριο για την τετράδα σε βάρος της Ιταλίας, σε έναν αγώνα - καρμπόν με αυτόν απέναντι στην Τουρκία πριν από τρεις ημέρες. Ο Σιμόνε Φοντέκιο (δεν) τα κανε, όπως ο Τσεντί Οσμάν, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στη Γαλλία, μια ευκαιρία που αξιοποίησε μέχρι τέλους και πήρε την πρόκριση.

Ανακουφισμένος και με πολύ καλύτερη διάθεση λόγω της πρόκρισης, ο Ρουντί Γκομπέρ αναφέρθηκε στο desperation mode της ομάδας του στο κλείσιμο των αγώνων, αλλά και στις... προσευχές που θα συνεχίσει να κάνει για το καλό αυτής.

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan που εδώ και 10 χρόνια κάνει το παιχνίδι σου καλύτερο και φυσικά και σε αυτό το EuroBasket.

"Μακάρι να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο, να κερδίζαμε πιο απλά. Κάποια στιγμή κοίταξα το ρολόι, έδειχνε δύο λεπτά για το τέλος κι εμείς ήμασταν στο -7 εκείνη την στιγμή. Είπα στον εαυτό μου ότι θα πρέπει να μαστε τέλειοι σε όλα στο κλείσιμο του αγώνα, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Παίξαμε καλές άμυνες και στην επίθεση βρήκαμε τα σουτ που θέλαμε. Είναι σπουδαίο που το καταφέραμε. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να είμαστε πιο αποδοτικοί στη συνέχεια, για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση" παραδέχθηκε αρχικά ο βασικός σέντερ της Γαλλίας.

Όταν, δε, του ζητήθηκε να δώσει εξήγηση για το γεγονός πως η Γαλλία είναι... άλλη ομάδα από το 38' κι έπειτα σε κάθε έναν από τους νοκ άουτ αγώνες που έχει δώσει ως τώρα, είπε μια μεγάλη αλήθεια: "Νομίζω πως απλά μπαίνουμε σε desperation mode στο τέλος. Ανεβάζουμε κατακόρυφα την ένταση και τα καταφέρνουμε. Αυτό που λέμε όμως με τα παιδιά είναι πως θα πρέπει να είμαστε στο ίδιο επίπεδο από πολύ πιο νωρίς, από την πρώτη περίοδο. Δεν πρέπει να αφήνουμε τον αντίπαλο να σκοράρει με τόση μεγάλη ευκολία και να μας πληγώνει στην άμυνα. Είμαστε μια νεανική ομάδα, θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να βελτιωνόμαστε".

Για το φινάλε, κράτησε την καλύτερη ατάκα. Βλέπετε, στη συζήτηση μπήκαν οι Θεοί του Μπάσκετ και το γεγονός πως δείχνουν να έχουν ξεκάθαρη προτίμηση στη Γαλλία, για το πού θα κάτσει η μπίλια της νίκης. Με τον Ρουντί Γκομπέρ να χαμογελάει διάπλατα, να δείχνει τον ουρανό και να παραδέχεται πως "θα συνεχίσω να προσεύχομαι στους Θεούς του μπάσκετ. Αυτό"!

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ