EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Φοντέκιο και Οσμάν έδωσαν τη δεύτερη ευκαιρία στη Γαλλία με 0/4 βολές σε δύο σερί παιχνίδια

EuroBasket 2022: Φοντέκιο και Οσμάν έδωσαν τη δεύτερη ευκαιρία στη Γαλλία με 0/4 βολές σε δύο σερί παιχνίδια
FIBA

Η Γαλλία βρίσκεται στα ημιτελικά του EuroBasket 2022, εκεί όπου ίσως να μην είχε βρεθεί αν οι Σιμόνε Φοντέκιο και Τσεντί Οσμάν δεν της είχαν δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στα ματς με Ιταλία και Τουρκία αντίστοιχα με 0/4 βολές.

Για ακόμα ένα ματς η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του αντιπάλου της να ευστοχήσει σε κρίσιμες βολές, κάνοντάς την υπέρ της δύναμη και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Τσεντί Οσμάν και Σιμόνε Φοντέκιο για την Τουρκία και την Ιταλία αντίστοιχα είναι οι δύο παίκτες που αστόχησαν από την γραμμή των βολών και δεν κατάφεραν να φέρουν τις ομάδες τους ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη.

Συγκεκριμένα ο πρώτος με 0/2 βολές στα 12.5'' για το τέλος (με την ομάδα του στο +2) και το σκορ στο 75-77, έδωσε "φιλί ζωής" στους Γάλλους οι οποίοι στην παράταση πανηγύρισαν τη νίκη.

Στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ιταλία ο Σιμόνε Φοντέκιο μιμήθηκε, τρόπων τινά, τον Οσμάν και στα 16'' για την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με το σκορ στο 75-77 αστόχησε στο δικό του ζευγάρι βολών (και δέχτηκε την θερμή αγκαλιά συμπαράστασης του Ποτσέκο). Στην συνέχεια η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Τούρκων και το λέι απ του Ερτέλ κόντρα στην Ιταλία, ισοφάρισαν το ματς και εν τέλει πανηγύρισαν τη νίκη στην παράταση και στις δύο περιπτώσεις.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ