ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Ρίκι Ρούμπιο υπογράφει στην Μπαρτσελόνα σύμφωνα με την Marca

Ο Ρίκι Ρούμπιο
Ο Ρίκι Ρούμπιο FIBA

Έτοιμος να επιστρέψει στη δράση είναι ο Ρούμπιο, σύμφωνα με τη Marca, που μεταδίδει ότι ο Ισπανός γκαρντ κατέληξε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για το υπόλοιπο της σεζόν και θα δηλωθεί στην EuroLeague πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της σεζόν 2023/24 φέρεται να υπέγραψε ο Ρίκι Ρούμπιο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Marca. Οι μπλαουγκράνα, όπως και κάθε άλλη ομάδα της EuroLeague, έχουν προθεσμία να δηλώσουν νέους παίκτες στα ρόστερ τους μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (7/2, 19:00) κι αυτό το deadline φαίνεται ότι επίσπευσε κάπως τα γεγονότα.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως ο Ρούμπιο θα αγωνιστεί αμέσως με το κλαμπ, αφού άπαντες θέλουν να του δώσουν το χώρο και το χρόνο για να αποφασίσει μόνος του πότε θα είναι πραγματικά έτοιμος, πνευματικά και σωματικά.

Θυμίζουμε πως ο Ρούμπιο σόκαρε την μπασκετική κοινότητα του 2023, όταν, λίγο πριν την έναρξη του MundoBasket 2023, αποχώρησε από την προετοιμασία της Εθνικής Ισπανίας και ανακοίνωσε πως θα αποτραβηχθεί από το μπάσκετ για να αντιμετωπίσει κάποια θέματα ψυχικής υγείας.

Ο πολύπειρος Ισπανός γκαρντ δεν είχε καμία διάθεση να επιστρέψει στο NBA και έτσι, μετά από διαπραγματεύσεις, κατέληξε στη συμφωνία αποδέσμευσής του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Λίγο αργότερα, ο Ρούμπιο με ένα όμορφο μήνυμα που μοιράστηκε στα social media αποκάλυψε πως θα ξεκινήσει να κάνει προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα, χωρίς αυτό να δεσμεύει κάπως καμία από τις δύο πλευρές.

Όπως όλα δείχνουν, αυτή η τριβή με το μπάσκετ έκανε τον Ρούμπιο να θέλει να επσιτρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και η Μπαρτσελόνα έμοιαζε με ιδανικό περιβάλλον για εκείνον. Προφανώς, αν ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση, η Μπάρτσα θα ανέβει επίπεδο στην κούρσα τόσο για το πρωτάθλημα στη Liga Endesa, όσο και για το τρόπαιο στην EuroLeague.

Να θυμίσουμε πως ο Ρίκι Ρούμπιο και ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρότζερ Γκριμάου, υπήρξαν συμπαίκτες στον ισπανικό σύλλογο και κατέκτησαν μαζί την EuroLeague το 2010, πριν ο Ρούμπιο ανοίξει τα φτερά του για το NBA.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ