ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρικ Πιτίνο συνεχίζει να ψάχνει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα στο ελληνικό μπάσκετ

St. John's head coach Rick Pitino reacts against Creighton during the first half of an NCAA college basketball game Sunday, Feb. 25, 2024, in New York. St. John's won 80-66. (AP Photo/Adam Hunger)
St. John's head coach Rick Pitino reacts against Creighton during the first half of an NCAA college basketball game Sunday, Feb. 25, 2024, in New York. St. John's won 80-66. (AP Photo/Adam Hunger) AP

Δεν έχει σταματήσει να ψάχνει ομάδα στα μέρη μας ο Ρικ Πιτίνο, που θέλει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα να γίνει στο ελληνικό μπάσκετ.

Η συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τον Ρικ Πιτίνο ανακοινώθηκε την Πέμπτη (28/3), ο Αμερικανός Hall of Famer παραμένει στην Αθήνα και απολαμβάνει την offseason του, επισκέπτεται ομάδες και ακαδημίες, έχει σηκώσει τα μανίκια για να προσφέρει τις συμβουλές του σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ και ταυτόχρονα αναζητεί και το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα.

Ο 71χρονος Hall of Famer εργάζεται στο πανεπιστήμιο Σεντ Τζονς μετά από μία τριετία στο πανεπιστήμιο Αϊόνα, έχει υπογράψει εξαετές συμβόλαιο αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 συνεχίζει να ψάχνει τρόπο για να αγοράσει κάποια ομάδα. Είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να βρει ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν τα είχε καταφέρει και τελικά είχε επενδύσει μαζί με τον παλαίμαχο NBAer Τζαμάλ Μάσμπερν στην Ορτέζ.

Η περιουσία του Πιτίνο εκτιμάται γύρω στα 45 εκατομμύρια δολάρια. Μία πιθανή επένδυσή του στην Ελλάδα, πάντως, δεν θα σημάνει και το τέλος της προπονητικής του καριέρας, καθώς ο Αμερικανός τεχνικός δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να αποχωρήσει από τους πάγκους. Εξάλλου, σε λίγους μήνες θα έχει μαζί του και το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας, τον γκαρντ της Ακαδημίας ΔΕΚΑ Λευτέρη Λιοτόπουλο που θα μετακομίσει στις ΗΠΑ για να συνδυάσει μπάσκετ και σπουδές.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ