NBA

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ισοφάρισε τον Όσκαρ Ρόμπερτσον στα triple-doubles

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ στο ντεμπούτο του με τους Γουίζαρντς
Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ στο ντεμπούτο του με τους Γουίζαρντς AP PHOTO/ROB CARR

Με το triple-double στο Μιλγουόκι, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έπιασε στα 189 τον Όσκαρ Ρόμπερτσον και χρειάζεται άλλο ένα για να γίνει ο απόλυτος στην ιστορία του ΝΒΑ.

Έχει triple-double σε μέσους όρους από τις 27 Δεκεμβρίου του 2015 κι έπειτα. Έχει τέσσερις σεζόν με triple-double σε μέσους όρους, με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον (1962) να είναι ο μοναδικός που έχει κλείσει χρονιά με διψήφιο αριθμό πόντων, ριμπάουντ και ασίστ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει γκρεμίσει τα ρεκόρ και πλέον του έχει απομείνει ένα για να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών σε αυτή τη στατιστική κατηγορία.

Με το 189ο triple-double της καριέρας του, με το 29/12/17 που έγραψε τα ξημερώματα στο Μιλγουόκι, ο πόιντ γκαρντ των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς έπιασε τον Όσκαρ Ρόμπερτσον στην κορυφή της λίστας, σε αγώνες κανονικών περιόδων και playoffs. Χρειάζεται ακόμη ένα για να γίνει ο άνθρωπος με τα περισσότερα triple-doubles στην ιστορία του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να περνούν σε δεύτερη μοίρα τα τρία που χρειάζεται για να φτάσει τα 182 σε regular seasons ώστε να περάσει και εκεί τον Big O.

Στην τρίτη θέση με 168 triple-doubles βρίσκεται ο Μάτζικ Τζόνσον, στην τέταρτη με 127 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και στην πέμπτη με 118 ο Τζέισον Κιντ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν (87), Λάρι Μπερτ (69), Τζέιμς Χάρντεν (61), Νίκολα Γιόκιτς (61), Φατ Λέβερ (46).

Photo credits: AP Photo/Rob Carr

TAGS NBA ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ