NBA

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει καταργήσει τη λογική της στατιστικής

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πριν από το τζάμπολ αγώνα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς
Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πριν από το τζάμπολ αγώνα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς 2021 AP PHOTO/RON JENKINS

Triple-double σε μέσο όρο για πάνω από πέντε χρόνια μετράει ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, με τις "τριπλές" εμφανίσεις του σε αυτό το διάστημα να είναι περισσότερες από τις νίκες των Μπουλς και των Νικς.

Είναι πιθανότατα ο πιο υποτιμημένος σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Οδεύει προς την τέταρτη σεζόν του με triple-double σε μέσο όρο, τη στιγμή που μόνο ο Όσκαρ Ρόμπερτσον το 1962 έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο, έχει ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ και ασίστ, παίζει σχεδόν 36 λεπτά ανά αγώνα στα 32 του χρόνια, μετά από σοβαρές επεμβάσεις στα γόνατα και είναι έτοιμος να βάλει τους Γουίζαρντς στο play-in tournament με φόντο τα playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει καταργήσει τη λογική της στατιστικής και μετράει triple-double σε μέσο όρο από τις 27 Δεκεμβρίου του 2015 κι έπειτα! Έχει δηλαδή διψήφιο μέσο όρο σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ στα τελευταία 398 παιχνίδια (!!!) και 140 triple-doubles τα τελευταία πέντε χρόνια, δύο περισσότερα από τις νίκες των Μπουλς (138) σε αυτό το διάστημα και επτά περισσότερα από τις νίκες των Νικς (133) επίσης σε αυτό το διάστημα. Με 177 triple-doubles χρειάζεται τέσσερα για να πιάσει τον Ρόμπερτσον και πέντε για να τον ξεπεράσει.

Για την ιστορία, ο Γουέστμπρουκ έχει ρεκόρ 133-44 στα ματς που έγραψε triple-double, ενώ φέτος μετράει 21.9 πόντους από 47.4% στο δίποντο, 31.4% στο τρίποντο και 63.7% στις βολές, μαζί με 11.2 ριμπάουντ (career-high), 11 ασίστ (career-high) και 1.3 κλεψίματα ανά 35.8 λεπτά συμμετοχής σε 57 αγώνες.

Photo credits: 2021 AP Photo/Ron Jenkins

TAGS NBA ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ