ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αφιέρωσε το Κύπελλο στον κόσμο του Παναθηναϊκού, με τον Μίλαν Μίνιτς να λέει πως "δεν βοήθησα όσο έπρεπε την ομάδα".

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αφιέρωσε τον πρώτο τίτλο της σεζόν " τίτλο στον κόσμο μας και ειδικά σε ένα παιδί, τον Στάθη, που αγωνίστηκε για τη ζωή του. Υπάρχει διαφορά στο αγωνίζεσαι από το παίζεις".

Ενημέρωσε ότι "είμαστε ευχαριστημένοι. Κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και γι’ αυτό δουλεύει κάθε ομάδα".

Μετά ασχολήθηκε και με κάθε ημίχρονο, εξηγώντας ότι "σ το πρώτο μέρος είχαμε χαμηλό δείκτη αυτοσυγκέντρωσης τόσο στο δικό μας κομμάτι όσο και στην αντιμετώπιση των παικτών του Άρη. Για μας ήταν το τέταρτο ματς σε λίγες μέρες και ήταν σημαντικό να μην έχουμε άλλη απώλεια μετά τον Γκιστ. Θέλαμε στο δεύτερο ημίχρονο να κόψουμε τις γωνίες πάσας με τα μεγάλα μας κορμιά.

Τα παιδιά του Άρη απέκτησαν αυτοπεποίθηση αρχικά, αλλά η άμυνά μας, μέσα από την οποία βρίσκουμε ρυθμό, ανάγκασε τους αντιπάλους να κάνουν πράγματα που δεν συνηθίζουν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για μας".

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, εξήγησε πως " είναι 17 χρονών και παίζει ώριμα. Είναι σημαντικό ότι αντιμετωπίζει έτοιμους παίκτες καθημερινά και καταλαβαίνει τα λάθη του. Ο Άρης έχει πολλά παιδιά με ταλέντο, αλλά το να αναφέρω κάποια δεν θα τα βοηθήσει. Το σημαντικό γι’ αυτά είναι να συνεχίσουν τη δουλειά και να αποφύγουν το star system".

Όταν του ζήτησαν να κρίνει όσα έγιναν και αφορούσαν τον τελικό, είπε "γίνεται μια καινούρια προσπάθεια για τη διεξαγωγή του τελικού. Αν είναι καλή ή κακή θα την κρίνουμε. Τα θέμα είναι να τη βοηθήσουμε. Το μοντέλο που είχαμε μέχρι τώρα ήταν προβληματικό. Στην καινούρια αυτή προσπάθεια θέλαμε να είμαστε θετικοί.

Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Όλοι μας έχουμε ρίξει νερό να συμβαίνει αυτό με νέα παιδιά που δεν έχουν δουλειά ή που έχουν άλλα προβλήματα. Καλό είναι να είμαστε θετικοί σε αυτή την προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά, είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε αυτό το πείραμα. Πρέπει να δούμε τα λάθη και τα σωστά. Το πρόβλημα δεν είναι του μπάσκετ, αλλά της ελληνικής κοινωνίας".

"Το πρώτο ημίχρονο είναι των παικτών. Το δεύτερο δικό μου"

Ο Μίλαν Μίνιτς αναγνώρισε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και έδωσε συγχαρητήρια στον Κυπελλούχο του 2014 " για το μπάσκετ που έπαιξε και έδειξε το ταλέντο και την εμπειρία που έχει". Μετά συνεχάρη "και στα παιδιά του Άρη που ξεκίνησαν την χρονιά με τον κύρια Αγγέλου. Μπράβο και στον κόσμο και από τις δύο ομάδες. Σε όλους εκτός εκείνων που έκαναν τα επεισόδια στην αρχή. Αυτοί δεν είναι φίλοι του μπάσκετ".

Εξήγησε πως "ε ίχαμε ενέργεια και πάθος στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε δεχθεί μόλις 4 πόντους από επιθετικό ριμπάουντ και κάναμε πολύ καλή δουλειά στο ριμπάουντ μας. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε επιθετικό στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο είχε 12. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό πως δεν δεχθήκαμε πόντους από αιφνιδιασμό, ενώ ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη είχε 10. Αντίθετα εμείς είχαμε 19 πόντους από τον αιφνιδιασμό μας".

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μισό " χάσαμε την συγκέντρωσή μας, κάναμε λάθη στην αντιμετώπιση του πικ εντ ρολ, βρήκε τα σουτ ο Παναθηναϊκός και αυτό ήταν. Βρήκε ρυθμό ο Παναθηναϊκός και πήρε την νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν των παικτών, το δεύτερο δικό μου. Δεν βοήθησα όσο θα έπρεπε την ομάδα".

Σε ερώτηση για το αν ο Άρης πέταξε λευκή πετσέτα, ο Μίνιτς είπε πως " έχουμε δύο ομάδες. Δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Μείναμε πίσω και μετά πολύ δύσκολο να επιστρέψεις κόντρα σε μια τέτοια ομάδα. Δεν σκεφτήκαμε ότι ρίχνουμε λευκή πετσέτα. Οι αντίπαλοί μας τα έβαλαν όλα και έπαιζα πολύ καλή άμυνα. Η εμπειρία κάνει την διαφορά σε τέτοια ματς".

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα κι έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε: " Είναι θετικό το γεγονός ότι ο τελικός διεξήχθη και πάλι σε γεμάτο γήπεδο. Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα με οπαδούς, καθώς υπήρξαν παραλείψεις από την αστυνομία. Η ομοσπονδία είχε προτείνει να δοθούν εισιτήρια στους φιλάθλους και των δύο ομάδων και να καθίσουν σε ξεχωριστές κερκίδες.

Η αστυνομία ήθελε να είναι ανακατεμένοι και να μη φέρουν διακριτικά. Δεν είναι δουλειά της ομοσπονδίας να κάνει έλεγχο στην είσοδο στο γήπεδο, αλλά της αστυνομίας. Υπήρχαν στη διάθεσή της λίστες με τα στοιχεία 4.000 ατόμων. Δεν πρέπει όμως να στεκόμαστε μόνο στα αρνητικά. Να βλέπουμε και τα θετικά και να προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ