ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ο πρόεδρος της Χάποελ Ιερουσαλήμ θα ζητήσει τη νίκη στα χαρτιά για τα επεισόδια με την ΑΕΚ: "Από θαύμα δεν είχαμε τραυματία ή νεκρό"

Οι οπαδοί της Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο πιο ψηλό σημείο του γηπέδου
Οι οπαδοί της Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο πιο ψηλό σημείο του γηπέδου EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Εγιάλ Τσόμσκι, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ του Ισραήλ στα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, παραδεχόμενος ότι η ομάδα του θα πάει στην FIBA ζητώντας να της κατοχυρωθεί ο αγώνας.

Τα επεισόδια στο ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ έκαναν τον γύρο του κόσμου, οι εικόνες χάους στο κλειστό των Άνω Λιοσίων προκαλούν ντροπή και φόβο. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ όμως δεν σκοπεύει να αφήσει το ματς απλώς στις... διαμαρτυριες. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη της σκοπεύει να διεκδικήσει τον αγώνα στα χαρτιά.

"Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τέτοια πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν. Αξίζουμε 100% την νίκη και θα την διεκδικήσουμε στα χαρτιά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εγιάλ Τσόμσκι για την Χάποελ, η οποία - σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της - απείλησε με αποχώρηση, ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν ότι πως αυτό θα ήταν επικίνδυνο. "Μας εξήγησαν ότι αν δεν βγούμε στο παρκέ θα ήταν επικίνδυνο για τους φιλάθλους μας, οπότε αυτή πλέον δεν ήταν επιλογή. Μας ανέφεραν ότι υπήρχε να λιντσάρουν τους φιλάθλους μας, κάτι που έπρεπε να λάβουμε υπόψη".

Ο Τσόμσκι στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς βίωσε την κατάσταση, με τις περιγραφές του να τρομάζουν: "Το παιχνίδι έχασε από νωρίς την έννοια του αθλητισμού. Υπήρχε το συναίσθημα της μάχης, κάθε λίγα δευτερόλεπτα ακούγαμε εκρήξεις που δονούσαν το γήπεδο. Υπήρχε χάος, δεν αισθανόσουν ότι ήσουν σε αγώνα, αλλά σε πόλεμο.

Από θαύμα δεν είχαμε τραυματία ή κάποιο νεκρό. Φοβόμουν για τις ζωές των φιλάθλων μας, αυτό ήταν το μόνο πράγμα που με ανησυχούσε και τίποτα άλλο. Κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα το ίδιο το παιχνίδι, αλλά το πώς θα αποχωρήσουμε με ασφάλεια".

Ακολούθως ο πρόεδρος της Χάποελ τόνισε: "Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι σε μία τέτοια κατάσταση δεν γίνεται να μείνεις συγκεντρωμένος στον αγώνα, ενώ και η διαιτησία ήταν άθλια. Απλώς ήθελαν να τελειώσουν το παιχνίδι. Μας κατηγόρησαν για προκλήσεις που δεν κάναμε. Θα στραφούμε στην FIBA, δεν υπήρχε καμία έννοια αθλητισμού σε αυτό το παιχνίδι.

Δεν βγάζει νόημα να έρχονται φίλαθλοι στο παιχνίδι και να κινδυνεύουν οι ζωές τους. Είδα μαμάδες να προστατεύουν τα παιδιά τους, έναν πατέρα να κρύβεται στο μπάνιο με το παιδί του. Στο ημίχρονο όταν μίλησα με τους εκροσώπους της FIBA μου είπαν να κάνουμε αυτό που θα έλεγε η ασφάλεια του γηπέδου".

Κλείνοντας, ο Τσόμσκι τόνισε ενόψει του τρίτου αγώνα της σειράς στην Ιερουσαλήμ ότι δεν θα υπάρξει προσπάθεια να πάρουν... ρεβάνς οι οπαδοίτ ης Χάποελ: "Το κοινό μας είναι το καλύτερο και πιο αθλητικό στο Ισραήλ. Θα ενθαρρύνουμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο για να νικήσουμε".

TAGS ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ