EUROLEAGUE

Ο Ποτσέκο υποτίμησε τους Αμερικανούς γκαρντ και οι Αγκμπελέσε, Ράις, Τζέιμς βγήκαν στην αντεπίθεση

Ο Τζανμάρκο Ποτζέκο
Ο Τζανμάρκο Ποτζέκο INTIME SPORTS

Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο θεωρεί τους Αμερικανούς γκαρντ κατώτερους από τους Ευρωπαίους. Ντάνι Αγκμπελέσε, Μάικ Τζέιμς και Ταϊρίς Ράις απαντάνε μέσω Twitter.

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανμάρκο Ποτσέκο, παραχώρησε συνέντευξη στη Gazzetta dello Sport με αφορμή την κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με την Αναντολού Εφές (28/03, 20:30) και άναψε φωτιές στο Twitter.

"Ο Σαμπάζ Νέπιερ έχει ταλέντο, είναι έξυπνος και έχει προσωπικότητα. Οι ιδιότητες αυτές είναι απαραίτητες για να ηγηθεί μιας ομάδας υψηλού επιπέδου. Η βασική του διαφορά με τον Μίτσιτς είναι ότι είναι Αμερικανός, από αυτή την άποψη, έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι μεγάλες ομάδες της EuroLeague είχαν όλες έναν ευρωπαίο play maker: Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης ή Τσάτσο. Με όλο τον σεβασμό, οι Αμερικάνοι έχουν κάτι λιγότερο επειδή παίζουν διαφορετικά, και είναι φυσιολογικό. Για παράδειγμα, χωρίς τη μπάλα, είναι πιο αδιάφοροι για το παιχνίδι", είπε ο Ιταλός τεχνικός.

Οι εν λόγω δηλώσεις δεν άρεσαν καθόλου στον άλλοτε παίκτη του Χολαργού, του Κολοσσού, του Προμηθέα και του Περιστερίου bwin, Ντάνι Αγκμπελέσε, που είπε: "Αυτό είναι τρελό να το λες" και ζήτησε την άποψη των Μάλκολμ Ντιλέινι, Μάικ Τζέιμς και Ταϊρίς Ράις για το θέμα, μιας και όλοι τους είναι ιδιαίτερα ενεργεί στην εν λόγω πλατφόρμα, αλλά και Αμερικανοί γκαρντ.

Ο αστέρας της Μονακό απάντησε σε σχετικά ήρεμο ύφος: "Είναι απλά η άποψή του, αλλά νομίζω ότι είναι λάθος", με τον Αγκμπελίς να συμπληρώνει: "Απλά αισθάνομαι ότι δεν είναι κάτι που μπορείς να το πεις, ειδικά ως προπονητής".

Την ίδια ώρα ο Ταϊρίς Ράις αναρωτήθηκε ποιος είναι ο Ποτσέκο και μόλις ο Αγκμπελέσε τον ενημέρωσε ότι κάθεται στον πάγκο των Ατζούρι και βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, είπε με ιδιαίτερα σαρκαστικό ύφος: "Κι εγώ μπορώ να προπονήσω τον Παναθηναϊκό σε αυτή τη φάση, έχουν αλλάξει 15 προπονητές σε 3-4 χρόνια".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ