ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πέκοβιτς στο SPORT 24

Ο Ν. Πέκοβιτς μίλησε στο SPORT 24 για την "αγαπημένη" του Παρτίζαν και τον Ομπράντοβιτς (videos)

-Ποια γεύση σου άφησε ο πρώτος αγώνας του Top16 συνυπολογίζοντας πάντα και όλο αυτό το σκηνικό που χρειάστηκε να ανατρέψει ο Παναθηναϊκός για να εμφανίσει μέρος της πραγματικής δύναμής του;

"Το δια ταύτα είναι ότι έτσι πρέπει να παίζουμε πάντα. Η βελτίωση της ομάδας άρχισε να φαίνεται από τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Κολοσσό Ρόδου και τον ημιτελικό του Κυπέλλου με το Μαρούσι.

Είχαν προηγηθεί οι μέτριες εμφανίσεις και η έκρηξη του προπονητή μας, αλλά στα τελευταία ματς πιστεύω ότι προσπαθούμε να παίζουμε όπως πρέπει. Να παλεύουμε επί σαράντα λεπτά, να κυνηγάμε στα όρια του φάουλ, να πεθαίνουμε για την ομάδα".




-Είναι προφανές μέσα από τα λεγόμενά σου ότι οι χαρακτηρισμοί του Ζέλικο Ομπράντοβιτς λειτούργησαν ως αφύπνιση για τους παίκτες. Ότι θίχτηκε ο εγωισμός σας και ότι ήλθε η ώρα για πράξεις…


"Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Δεν το λέω εγώ που είμαι παίκτης του, αλλά οι περισσότεροι συνάδελφοί του. Και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα.

Για να είμαι ειλικρινής αυτή η ερώτηση θα έπρεπε να απευθυνθεί προς τον ίδιο, αλλά εφόσον με ρωτάτε, δεν θα μπορούσα παρά να παραδεχτώ ότι όλα όσα είπε ίσχυαν! Και προσπαθούμε να τα αλλάξουμε"...



-Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και εσύ πέρασες δύσκολες στιγμές, ώσπου να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία του Ομράντοβιτς, μολονότι μιλάτε την ίδια γλώσσα και η επικοινωνία είναι εξασφαλισμένη. Τελικά, είναι κάτι που πρέπει να βιώσουν όλοι οι ψηλοί που υπογράφουν στον Παναθηναϊκό;


"Δεν θα έλεγα ότι συμβαίνει σε όλους τους ψηλούς, που έχουν έλθει στην ομάδα. Ολοι οι παίκτες χρειάζονται μια περίοδος προσαρμογής και είναι λογικό σε ένα καινούργιο περιβάλλον και φιλοσοφία να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είχα και εγώ τέτοιες στιγμές, αλλά μέσα από αυτές τις καταστάσεις πρέπει να φροντίζεις να βγαίνεις πιο δυνατός. Τώρα νομίζω ότι είμαι ΟΚ".

-Οσοι παρακολούθησαν την πρεμιέρα του Top16, διαπίστωσαν ότι ορισμένοι αγώνες κερδίζονται από την άμυνα και αυτό ήταν ένα κομμάτι, στο οποίο δώσατε ιδιαίτερη έμφαση απέναντι στην Παρτιζάν.


"Ολοι οι αγώνες κερδίζονται από την άμυνα, όχι ορισμένοι. Είναι αλήθεια ότι η άμυνά μας ήταν εξαιρετική και αυτή κλείδωσε τα επιθετικά όπλα της πρώην ομάδας μου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με την αμυντική συνέπεια μπορείς να κερδίσεις στο μπάσκετ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν είσαι προσηλωμένος στα αμυντικά σου καθήκοντα, έχεις τη δυνατότητα να διορθώνεις και τυχόν λάθη στην επίθεση".


-Αλήθεια, θα μπορούσες να προβλέψεις την επιθετική έκρηξη και τα ποσοστά της Παρτιζάν στο πρώτο ημίχρονο και ειδικότερα στο πρώτο δεκάλεπτο;


"Μέχρι πέρυσι αγωνιζόμουν στην Παρτιζάν και ειλικρινά αυτό το πράγμα που αντίκρισα στο ΟΑΚΑ με εξέπληξε, αλλά δεν περίμενα ότι θα συνεχιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο. Η εφετινή ομάδα διαθέτει αρκετά νέα παιδιά και πολλές φορές η ηλικία δεν εξασφαλίζει σταθερότητα στο σουτ, ειδικά σε αγώνα εκτός έδρας. Δεν είναι για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα, η οποία μπορεί να έχει τον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς".


-Δεδομένου ότι γνωρίζεις καλά τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, ποιον θα ξεχώριζες ως το πιο ενδιαφέρον "project" για το μέλλον; Τον Τέπιτς, τον Τρίπκοβιτς, τον Βελίτσκοβιτς; Κάποιον άλλον;


"Και οι τρεις παίκτες που αναφέρατε δεν νομίζω ότι θα παραμείνουν στην Παρτιζάν με δεδομένο ότι εκπνέουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι πρόκειται για πολύ αξιόλογους παίκτες, αν και προσωπικά αυτός που με εντυπωσιάζει είναι ο Βέσελι. Διαθέτει τρομερή δύναμη και είναι μόλις 18 ετών".

-Θεωρείς ότι ανάλογες εμφανίσεις είναι ικανές, ώστε να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου;


"Ουφ! Υπάρχουν πολλοί αγώνες μέχρι το Βερολίνο! Ακόμη είμαστε στην πρώτη αγωνιστική του Top16, συνεπώς υπάρχουν άλλοι πέντε και τα πλέι οφ. Ας φτάσουμε ως εκεί και μετά βλέπουμε. Σίγουρα, πάντως, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοδική πορεία".

MVP...



Στιγμιότυπα από το ΠΑΟ-Παρτίζαν


























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ