NBA

Ο Πατ Κόνατον έμεινε στους Μπακς με υπερδιπλασιασμό αποδοχών

Ο Πατ Κόνατον συζητά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς
Ο Πατ Κόνατον συζητά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς EUROKINISSI

Ένα πολύ καλό συμβόλαιο πήρε από τους Μπακς ο Πατ Κόνατον, για να γυρίσει στο Μιλγουόκι και να μείνει εκεί έως το καλοκαίρι του 2022. Δείτε πως διαμορφώνεται το ρόστερ της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η παραμονή του στο Μιλγουόκι ήταν σχεδόν δεδομένη, το ερώτημα ήταν απλώς πόσα χρήματα θα έπαιρνε και για πόσα χρόνια. Τελικά ο Πατ Κόνατον γυρίζει στους Μπακς στο πρώτο κιόλας βράδυ της Free Agency, με υπερδιπλασιασμό αποδοχών, καθώς η ομάδα του έδωσε διετές συμβόλαιο αξίας 8.3 εκατομμυρίων δολαρίων (πήρε 1.614.000 δολάρια τη σεζόν 2018/19 και 1.723.050 δολάρια τη σεζόν 2019/20) και player option για το καλοκαίρι του 2021.

Ο Κόνατον είναι ένας εξαιρετικός εργάτης, ένας καλός συμπαίκτης και ένας ακόμη καλύτερος επαγγελματίας, δουλεύει πολύ μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και θεωρείται χρήσιμος για μια ομάδα του επιπέδου των Μπακς, κυρίως για την κανονική περίοδο. Βγάζει πολλή ενέργεια, βοηθάει σε αρκετούς τομείς, έχει καλό περιφερειακό σουτ και στα 27 του χρόνια μπαίνει στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του.

Πέρυσι ο Κόνατον είχε 5.4 πόντους από 61% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο και 78% στις βολές, μαζί με 4.2 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά 18.6 λεπτά συμμετοχής σε 67 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Πλέον, οι Μπακς έχουν οκτώ παίκτες στο ρόστερ (Κρις Μίντλετον, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τζρου Χόλιντεϊ, Μπρουκ Λόπεζ, Θανάση Αντετοκούνμπο, Πατ Κόνατον, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Ντι Τζέι Γουίλσον) και χρειάζονται ακόμη επτά για ρόστερ 15 αθλητών. Δύο από αυτούς ίσως είναι οι rookies Τζόρνταν Νουόρα - Σαμ Μέριλ με το minimum των 898.310 δολαρίων.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ