EUROLEAGUE

Ο ΠΑΟ πάει μάλλον πάνω στη Μπαρτσελόνα

Ο ΠΑΟ πάει μάλλον πάνω στη Μπαρτσελόνα

Ο ΠΑΟ θέλει ουσιαστικά μια νίκη για να προκριθεί και μαθηματικά στα πλέι-οφ, ή ... δυο ήττες της Μάλαγα. Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή, φαβορί η ΤΣΣΚΑ για την πρώτη θέση, ο ΠΑΟ χειρότερος στις ισοβαθμίες, πάει πιθανότατα για 4ος και μάλλον εναντίον της Μπαρτσελόνα, που είναι σίγουρα πρώτη στον άλλο όμιλο. Το σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας και πως μπορεί να βγει δεύτερος!

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση του στους "8" και στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, με αυτό το μεγάλο διπλό μέσα στη Μαδρίτη. Του φτάνει μια νίκη στα επόμενα δυο παιχνίδια, ή και καμία αν η Μάλαγα ηττηθεί στα παιχνίδια που απομένουν.

Σίγουρες είναι, βέβαια, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Εφές, που έχουν από 9 νίκες, άρα είναι ήδη στα πλέι-οφ. Αυτό, που δεν ξέρουμε είναι πως θα είναι η κατάταξη του γκρουπ, καθώς στις δυο αγωνιστικές που απομένουν, έχουμε ... παιχνίδια φωτιά: ΤΣΣΚΑ -Ρεάλ, ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ αλλά και Ρεάλ-Εφές. Όλα δηλαδή θα κριθούν στο τέλος.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Εφές με 9-3. Ο ΠΑΟ ακολουθεί με 8-4.

  • Στην τριπλή ισοβαθμία με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι καλύτερη η ΤΣΣΚΑ με +8, δεύτερη η Ρεάλ (+6) και τρίτη η Εφές με -14.
  • Ο Παναθηναϊκός μπορεί να περάσει μια από τις ομάδες που καταδιώκει, αν κάνει αυτός 2 νίκες και είτε η Εφές, είτε η Ρεάλ κάνουν δυο ήττες.
  • Αυτό ισχύει, γιατί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία είναι χειρότερος. Με τη Ρεάλ νίκησε με 1π, αλλά είχε χάσει στο ΟΑΚΑ με 4π (58-54), ενώ χειρότερος είναι και με την Εφές την οποία νίκησε με +13π (75-62) αλλά είχε χάσει με 14π (78-64).
  • Υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερος, αν ο ΠΑΟ στην τελευταία αγωνιστική (κι αφού η ΤΣΣΚΑ έχει νικήσει τη Ρεάλ μέσα στη Μόσχα) να τη νικήσει με διαφορά 18π.
  • Το πιο πιθανό είναι τερματίσει ο Παναθηναϊκός στην 4η θέση. Αν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι ο ΠΑΟ πάει κατευθείαν πάνω στη Μπαρτσελόνα, που είναι σίγουρη πρώτη στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Το σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας:

Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο μιας τετραπλής ισοβαθμίας. Αυτό θα γίνει, αν ο ΠΑΟ κάνει δυο νίκες, η ΤΣΣΚΑ νικήσει τη Ρεάλ, η Εφές τη Μάλαγα και η Ρεάλ την Εφές!

Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχουμε τέσσερις ομάδες στην κορυφή με 10-4, οπότε θα παίξουν ρόλο τα αποτελέσματα μεταξύ των τεσσάρων ομάδων. Ο Παναθηναϊκός σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται σε ένα -21 αλλά δεν ξέρουμε πως θα έχουν διαμορφωθεί τα γκολ αβερέιτζ των άλλων ομάδων ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς θα θέλει ο ΠΑΟ, που θα έχει ωστόσο μια πιθανότητα να περάσει στα πλέι-οφ παίρνοντας καλύτερη από την 4η θέση!

Μπορεί να βγει... και δεύτερος

Δυο σενάρια «στέλνουν» τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ και με πλεονέκτημα έδρας. Το πρώτο θέλει τους «πράσινους»να νικούν την Μπάμπεργκ, αλλά και την ΤΣΣΚΑ, καλύπτοντας το -17 του πρώτου αγώνα. Τότε θέλουν α) δυο νίκες της Αναντολού Εφές, β) δυο ήττες της Ρεάλ (που σημαίνει ότι θα χάσει από την ΤΣΣΚΑ, την άλλη εβδομάδα) και έτσι η γραμμή τερματισμού βρίσκει την Εφες με 11-3 τους Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ με 10-4 και τη Ρεάλ με 9-5. Αν ο ΠΑΟ έχει νικήσει με +18π την ΤΣΣΚΑ θα είναι 2ος, άρα θα έχει αβαντάζ έδρας, ή 3ος και ... πάει ενδεχομένως πάνω στον Ολυμπιακό (ισχύει και στις δυο περιπτώσεις).

Το δεύτερο... εναλλακτικό σενάριο, ξεκινά και πάλι με δυο νίκες του Παναθηναϊκού και χρειάζονται α) δυο νίκες της Ρεάλ, β) δυο ήττες της Εφες και γ) δυο ήττες της ΤΣΣΚΑ. Τότε, η Ρεάλ τελειώνει με 11-3 , ο Παναθηναϊκός με 10-4 και οι Εφές και ΤΣΣΚΑ θα 'χουν από 9-5

Η βαθμολογία του ομίλου:

ΤΣΣΚΑ 9-3
Ρεάλ 9-3
Εφές 9-3
Παναθηναϊκός 8-4
Μάλαγα 6-6
Ζαλγκίρις 5-7
Αλμπα 2-10
Μπάμπεργκ 0-12

Τα ματς που απομένουν:

  • 13η αγωνιστική:ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ (28/3), Εφές-Μάλαγα (28/3), Μπάμπεργκ-ΠΑΟ (28/3), Άλμπα-Ζαλγκίρις Κάουνας
  • 14η αγωνιστική: Ζαλγκίρις-Μπάμπεργκ, Μάλαγα-Άλμπα, ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ-Εφές (όλα τα ματς στις 4 Απριλίου)
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ