ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Συμφώνησε και με τον Γκριγκόνις και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Μάριους Γκριγκόνις με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Μάριους Γκριγκόνις με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας PHOTO CREDITS: CSKABASKET.COM

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις Παναθηναϊκού, Μάριους Γκριγκόνις, ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να φορέσει ο Λιθουανός τα πράσινα μέχρι το 2024.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι επαφές του Παναθηναϊκού με τον Μάριους Γκριγκόνις (28 ετών, 1.98μ) και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ώστε ο Λιθουανός γκαρντ να αποχωρήσει από τη Ρωσία και να έρθει στην Ελλάδα με συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Οι πράσινοι έχουν φτάσει σε συμφωνία τόσο με τον 28χρονο διεθνή μπασκετμπολίστα, όσο και με την ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματά του. Ο Γκριγκόνις ήθελε να αποχωρήσει από την Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ το γνώριζε, οπότε η καλή διάθεση που υπήρξε ανάμεσα σε όλες τις πλευρές οδηγεί στην λογική και στη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Αν δεν υπάρχει κάποια μεγάλη έκπληξη, ο Μάριους Γκριγκόνις να γίνει ο βασικός σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια, μετά από θητείες στη Ζάλγκιρις Κάουνας, την Ουέσκα, τη Μανρέσα, την Τενερίφη, την Άλμπα Βερολίνου, την Ζάλγκιρις Κάουνας για δεύτερη θητεία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την περασμένη σεζόν ο Γκριγκόνις είχε 8.5 πόντους (41.2% στο δίποντο, 43.1% στο τρίποντο, 91.7% στις βολές), 1.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 7.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 19:21 σε 13 αγώνες της EuroLeague. Το συνολικό κόστος (συμβόλαιο δύο ετών και buyout στην ΤΣΣΚΑ) θα προσεγγίσει τα δύο εκατομμύρια.

Οι πράσινοι εντείνουν τις προσπάθειες για να κάνουν δικό τους και τον Νέιτ Γουόλτερς, μετά από την απόσυρση του ενδιαφέροντός τους για τον Νικ Καλάθη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ