ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δικαίωμα για challenge στα 2:06 πριν από το φινάλε στο Μόναχο

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δικαίωμα για challenge στα 2:06 πριν από το φινάλε στο Μόναχο

Η φάση στα 126" δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ήταν καθαρή, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν είχε το δικαίωμα για challenge το βράδυ της Πέμπτης στο Μόναχο. Διαβάστε τι συνέβη με το σκορ στο 76-72 υπέρ των πράσινων απέναντι στην Μπάγερν.

Πολλή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες σχετικά με την φάση στην οποία οι διαιτητές του αγώνα στο Μόναχο αδίκησαν το βράδυ της Πέμπτης (18/11) τον Παναθηναϊκό.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 2:06 για το τέλος της αναμέτρησης στο Audi Dome, η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου από το χέρι του Οθέλο Χάντερ, ο Παπαπέτρου, ο Γουάιτ και ο Παπαγιάννης ζήτησαν challenge, το ίδιο και ο πάγκος των πράσινων, ωστόσο οι διαιτητές τους εξήγησαν ορθά ότι για τον συγκεκριμένο λόγο θα έπρεπε το ρολόι να δείχνει 2:00 ή λιγότερο χρόνο για το φινάλε ώστε να ελεγχθεί η φάση στο replay.

Το out of bounds είναι μία από τις τρεις περιπτώσεις που εξετάζονται αποκλειστικά στα τελευταία δύο λεπτά ενός αγώνα, όπως σας είχε αναλύσει σχετικά το SPORT24 στις 21 Οκτωβρίου. Ο κόσμος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του challenge, το ίδιο και οι αθλητές και οι προπονητές που ακόμη και όταν έχουν δίκιο για την έκβαση μίας φάσης, πρέπει να ακολουθήσουν τους κανονισμούς.

Με το σκορ στο 72-76 ο Παναθηναϊκός έχασε την κατοχή, ο Λούτσιτς αστόχησε στη συνέχεια σε τρίποντο, ωστόσο ο Γουόλντεν πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Χάντερ μείωσε στο καλάθι. Ο Πρίφτης κάλεσε timeout, ο Μέικον έκανε λάθος, η Μπάγερν σπατάλησε την δική της επίθεση, ο Γουάιτ αστόχησε σε βολές και ο Λούτσιτς έβαλε στα 28" το τρίποντο της προσπέρασης.

Για την ιστορία, νωρίτερα στη σεζόν ο Δημήτρης Πρίφτης είχε κάνει σωστή χρήση του challenge και μάλιστα είχε δικαιωθεί, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει χάρη σε αυτή την απόφαση την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ