ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο SPORT24: "Ευλογία να έχεις προπονητή σαν τον Πλάθα, μας είπε να μην τα παρατήσουμε ποτέ"

Ο Όμηρος Νετζήπογλου
Ο Όμηρος Νετζήπογλου EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ Betsson πήρε ένα πολύτιμο "διπλό" στην Ιταλία με εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στην Σάσαρι και ο Όμηρος Νετζήπογλου μίλησε στο SPORT24, εξηγώντας πως έφτασε η Ένωση στην ολική επαναφορά από το -19.

Η ΑΕΚ Betsson πέρασε από την Ιταλία με μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Σάσαρι, κάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 2/2 στο Basketball Champions League.

Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 19 πόντους στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει και να πάρει το πρώτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα για φέτος.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου μίλησε στο SPORT24 για τα όσα διαδραματίστηκαν επί ιταλικού εδάφους, τις οδηγίες του Πλάθα, αλλά και για την εμπειρία της συνύπαρξής του με παίκτες επιπέδου NBA με μεγάλη διαδρομή στον χώρο του μπάσκετ.

Το πρώτο του σχόλιο για το παιχνίδι ήταν: "Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Βρεθήκαμε στο -19, όμως μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή. Το κλειδί ήταν η άμυνα".

Καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή όπως είναι λογικό είχε η καθοδήγηση από τον πάγκο και ο Έλληνας γκαρντ μας εξήγησε τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού στους παίκτες προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους και να επιστρέψουν στο ματς: "Ο Πλάθα μας είπε να παίζουμε όπως στην προπόνηση, να μην τα παρατήσουμε ποτέ.

Δεν μας πήρε από κάτω, είμαστε μια γροθιά. Ξέραμε ότι αν παίζαμε στο επίπεδο που μπορούμε θα κερδίζαμε το παιχνίδι".

Η Ένωση μέσα από την ποιότητα του ρόστερ της αναδεικνύει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Την προηγούμενη φορά ήταν ο ΜάκΛεμορ, ενώ τώρα βγήκαν μπροστά ο Τίλμαν, ο Ραντλ και ο ΜακΡέι. Ο Νετζήπογλου μίλησε για την συνύπαρξή του με τέτοιου επιπέδου παίκτες λέγοντας: "Το να παίζεις δίπλα σε παίκτες όπως ο ΜάκΛεμορ, ο ΜακΡέι, ο Κουζμίνσκας... Είναι μεγάλες εμπειρίες, μεγάλες προσωπικότητες. Είναι τεράστιο μάθημα να παίζεις δίπλα τους".

Η ΑΕΚ Betsson δεν έχει μεγάλες προσωπικότητες μόνο στο παρκέ, αλλά και στον πάγκο, με τον περιφερειακό των κιτρινόμαυρων να λέει χαρακτηριστικά πως: "Είναι ευλογία να έχεις έναν προπονητή σαν τον Πλάθα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ