ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός παίρνει Κουφό

Ο Κώστας Κουφός με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών
Ο Κώστας Κουφός με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Κώστα Κουφού και απομένουν λεπτομέρειες για να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά απόκτηση του Κώστα Κουφού (32 χρονών, 2.13 μέτρα). Οι Πειραιώτες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τον διεθνή σέντερ και απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal.

Με τα περιθώρια για κάποια μεταγραφή να έχουν στενέψει τον τελευταίο καιρό για τον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν αθόρυβα στην περίπτωση του Κουφού και πλέον απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν, με τον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ να προβλέπεται να καλύψει το κενό του Χασάν Μάρτιν, ο οποίος υπέστη ρήξη μηνίσκου και θα μείνει για ένα διάστημα εκτός.

Ο διεθνής σέντερ βρισκόταν εδώ και καιρό χωρίς ομάδα. Από τότε δηλαδή που λύθηκε το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, τότε θα φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του την φανέλα ενός ελληνικού συλλόγου.

Την σεζόν 2019/20, πρώτη του στην Ευρώπη, ο Κουφός είχε 8.4 πόντους και 5.2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 15 λεπτά συμμετοχής με την ΤΣΣΚΑ στην VTB League και 3.7 πόντους και 2.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 9 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ο Κουφός το έχει περάσει στο ΝΒΑ, όπου αγωνίστηκε από το 2008 έως και το 2019, φορώντας διαδοχικά τις φανέλες των Τζαζ, Γουλβς, Νάγκετς, Γκρίζλις και Κινγκς, με μέσους όρους καριέρας 5.7 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 16.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κουφός είχε επιλεγεί στο Νο23 του ΝΒΑ Draft 2008 από τους Τζαζ. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 686 αγώνες στο ΝΒΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ