ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στο SPORT24: "Η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό"

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στο SPORT24: "Η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό"
SPORT24

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς μίλησε στο SPORT24 για τη μονομαχία με την Ελλάδα, την οποία έχρισε ως ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο EuroBasket 2022.

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς μόνο άγνωστος δεν είναι στο ελληνικό κοινό. Μπορεί να βρίσκεται εδώ και χρόνια μακριά από την Ελλάδα, αλλά δεδομένου πως έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Πανελληνίου, τον ξέρουμε και μας ξέρει καλά.

Πλέον, από το πόστο του head coach της Κροατίας στο EuroBasket 2022 θα επιχειρήσει να "πληγώσει" την ελληνική ομάδα στον δρόμο για τη διάκριση στη διοργάνωση. Σε πρώτη φάση πάντως, έδειξε απόλυτο σεβασμό στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, την οποία συμπεριέλαβε στα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Βερολίνο.

"Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο EuroBasket 2022. Ξέρουμε πως η αποστολή μας θα είναι δύσκολη. Η Ελλάδα έχει σπουδαίο προπονητή και παίκτες, έπαιξε καλά στα φιλικά. Θα έχουμε μια δύσκολη αποστολή, ένα δύσκολο απόγευμα απέναντί τους. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε καλά και να είμαστε γενναίοι, για να σταματήσουμε όλα τ' αστέρια που διαθέτει. Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε" δήλωσε αρχικά ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στο SPORT24, το οποίο βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket 2022. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Κι αν ο περισσότερος κόσμος εστιάζει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη δική του μπασκετική προσωπικότητα, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς ήταν ξεκάθαρος: "Δεν είναι μόνο αυτός, υπάρχει ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και τόσοι άλλοι. Απλά ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ένας ηγέτης εντός παρκέ. Φυσικά, όταν τον βλέπεις στο γήπεδο, με την αθλητικότητα και το μέγεθος που διαθέτει, ξέρεις πως είναι δύσκολο να τον σταματήσεις".

Ενώ για το πώς αντιμετωπίζει η δική του ομάδα αυτό το παιχνίδι με την Ελλάδα, εξήγησε: "Δεν φοβόμαστε, θα βγούμε στο παρκέ για να παλέψουμε για τη νίκη. Φυσικά θα σεβαστούμε τον αντίπαλο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Όσο για την... αγαπημένη του ελληνική ομάδα κι αν ξεχωρίζει κάποια; "Δεν μπορώ να διαλέξω ξεκάθαρα. Με τον Παναθηναϊκό κατακτήσαμε την EuroLeague στην Μπολόνια, ήταν σπουδαία εποχή εκείνη. Στον ΠΑΟΚ είχαμε τους πιτσιρικάδες, όπως τον Κώστα Βασιλειάδη. Εγώ κι η οικογένειά μου περάσαμε πολύ καλά στην Ελλάδα. Το ίδιο στον Ολυμπιακό, αλλά έμεινα λίγο και δεν κατάφερα να δώσω πολλά".

Όταν δε, του αναφέραμε πως οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν τον θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις εξαιτίας του λάθους που είχε κάνει σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας επί της ουσίας τη νίκη στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πριν από περίπου 15 χρόνια, απάντησε: (Γελάει) "Εντάξει, το παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι. Πολλά σουτ, πολλές πάσες. Συμβαίνουν κι αυτά..."

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ