NBA

Ο Ντ'Αντόνι δεν ξεχνάει

Ο Ντ'Αντόνι δεν ξεχνάει
Ντ' Αντόνι

Ο Μάικ Ντ'Αντόνι μίλησε για το δυστύχημα που ξεκλήρησε το κολλέγιο Μάρσαλ το 1970

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το 1970 και έχει γραφτεί στα βιβλία ως ένα από τα μεγαλύτερα ατυχήματα στον αέρα, όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η κολλεγιακή ομάδα του φούτμπολ του πανεπιστημίου, κατέπεσε στο Χάντινγκτον και σκόρπισε το θάνατο σε 37 παίκτες και 12 προπονητές μεταξύ άλλων.

Ο Ντ' Αντόνι, πρώην προπονητής της Μπένετον Τρεβίζο και νυν των Φοίνιξ Σανς, εκείνη τη χρονιά έπαιζε μπάσκετ στο κολλέγιο Μάρσαλ και γνώριζε σχεδόν όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Η ταινία μπορεί να είναι από τις πολυαναμενόμενες της χρονιάς, όμως στον Ντ'Αντόνι "ξυπνάει" συναισθήματα που προσπαθεί πολλά χρόνια να ξεχάσει.

" Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη τότε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις. Βάζεις το κεφάλι κάτω και συνεχίζεις. Όλοι οι αθλητές γνωριζόμασταν τότε στο Μάρσαλ. Όλοι μέναμε στην αθλητική εστία και γνωριζόμασταν για 11.5 χρόνια", επισήμανε ο Ντ' Αντόνι, μιλώντας τα ξημερώματα στους Αμερικάνους δημοσιογράφους.

Ο Ντ' Αντόνι γνώριζε από μικρός τον επικεφαλής προπονητή, Ρικ Τόλεϊ, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ με προπονητή τον πατέρα του Μάικ Ντ' Αντόνι, Λιούις.

Ο αδερφός του τεχνικού των Σανς, Νταν συγκατοικούσε με έναν βοηθό προπονητή, τον Ρέι Χάγκλεϊ, τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους. Ο Χάγκλεϊ και η σύζυγος του έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και τα παιδιά τους έμειναν στο δρόμο.

Ο μυστακοφόρος προπονητής ρωτήθηκε αν θα παρακολουθήσει την ταινία και απάντησε " όχι, αργότερα ίσως νοικιάσω ένα DVD. Είναι μία καλή ιστορία που πρέπει να ειπωθεί. Άκουσα ότι κάλυψαν καλά το Μάρσαλ και το Χάντινγκτον. Αυτό είναι καλό".











TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ