ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ο Νίκος Γκάλης αποκαλύπτει στο SPORT24 τι είπε στη μυθική συνάντηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Four Seasons

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον Νίκο Γκάλη
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον Νίκο Γκάλη GIANNIS_AN34/INSTAGRAM

Το αντάμωμα του Νίκου Γκάλη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τίναξε την μπάνκα στον αέρα και ο Βασίλης Σκουντής αποκαλύπτει τα παρασυνελευόμενα του και τι είπαν οι δυο τους.

Πάταγος, λέει, έγινε με τη φωτογραφία στην οποία μόστραραν τις αφεντομουτσουνάρες τους ο Γκάλης και ο Αντετοκούνμπο…

Λάθος και σπεύδω να το διορθώσω: ο κύριος Γκάλης και ο Αντετοκούνμπο!

"Κύριο Γκάλη" τον ανέβαζε, "κύριο Γκάλη" τον κατέβαζε το Σάββατο το βράδυ ο Γιαννάκης τον Νικ, όντας (και το φανέρωσε από την πρώτη στιγμή) μαγεμένος από αυτή τη μεγάλη συνάντηση η οποία απαθανατίσθηκε από τον φακό και μάλιστα χαρακτηρίσθηκε από το SPORT24 ως "η μεγαλύτερη φωτογραφία όλων των εποχών".

Την ανάρτησε ο Γιάννης στο Τwitter και έπεσαν και τα τσιμέντα όπως λέγαμε παλιά… Στην προκειμένη περίπτωση έπεσε το Internet.

Ο Λίαμ και ο δεύτερος γιος του Γιάννη

Πρώτα απ’ όλα και για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά, το ιστορικό και μνημειώδες σουαρέ έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ στο "Four Seasons" του Αστέρα Βουλιαγμένης…

Πριτς που ήταν εκεί μονάχα ο Νίκος, ο Γιάννης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Παπανικοάου, τους οποίους πρόδωσε η φωτογραφία…

Δίπλα τους ήταν όλη η οικογένεια Αντετοκούνμπο: η μαμά Βερόνικα, η Μαράια, ο Λίαμ, αλλά και το δεύτερο αγοράκι του πρωταθλητή και MVP του ΝΒΑ, το οποίο ήρθε στη ζωή πριν από δυο εβδομάδες!

Έδινε μπουνιές στον Γκάλη

Αυτός όμως που έκλεψε την καρδιά του Γκάλη ήταν ο Λίαμ!

"Με τρέλανε ο πιτσιρικάς" μου εκμυστηρεύθηκε πριν από λίγη ώρα ο "Nick the Greek", όπως τον αποκάλεσε κιόλας στην ανάρτηση του ο Αντετοκούνμπο.

"Nick the Greek" και "Greek Freak", τέτοια ρίμα ούτε παραγγελιά να την είχαν κάνει οι δυο τους!

"Τριγύριζε συνεχώς γύρω μας και όταν τον πήρα στην αγκαλιά μου άρχισε να μου δίνει μπουνιές στα χέρια και σε όλο μου το κορμί. Ακόμα πονάω" μου είπε γελώντας ο Γκάλης.

Τον Γκάλη και τον Αντετοκούνμπο τους χωρίζουν 37 χρόνια στην ηλικία, αλλά τους ενώνουν, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα, το μπάσκετ και κάποια στιγμή στο μέλλον, το Hall of Fame στο Σπρίνγκφιλντ!

Ο "Γκάνγκστερ" εισήλθε εκεί δόξη και τιμή πριν από τέσσερα χρόνια, ο "Greek Freak" θα αργήσει να περπατήσει πάνω στο κόκκινο χαλί, αλλά καλομελέτα κι έρχεται…

Ο Μπουντενχόλζερ και η κολεγιακή ομάδα

Αμ’ δεν τελείωσα με τις υψηλές παρουσίες που τους περιστοίχιζαν: εκεί βρίσκονταν επίσης ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, κάμποσα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης των Μπακς και αρκετοί παίκτες!

"Δεν είδα τον Μίντλετον, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση η εικόνα τους. Φαίνονται τόσο δεμένοι μεταξύ τους που μου θύμισαν κολεγιακή ομάδα και όχι επαγγελματίες του ΝΒΑ. Αυτή η οικογενειακή και κολεγιακή ατμόσφαιρα σίγουρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να κατακτήσουν τον τίτλο" απεφάνθη ο Γκάλης.

"Δεν θα τα πάμε καλά, Γιάννη"

Οι δυο τους αντάμωσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Ασφαλώς ο Γιάννης γνώριζε και μάλιστα φάνηκε πολύ ενημερωμένος για το τι εστί Γκάλης, όσο για τον Νίκο έχει εκφράσει πολλάκις και κατ’ επανάληψιν την άποψη του όχι μόνο για το μπασκετικό ταλέντο, αλλά και για τον χαρακτήρα του Αντετοκούνμπο.

Μου την εξέφρασε και τώρα, έχοντας πλέον ως επί πλέον κριτήριο την προσωπική γνωριμία και την κουβέντα που έκαναν οι δυο τους…

"Πρώτα απ’ όλα ένιωσα μεγάλη έκπληξη διότι με προσφωνούσε “κύριο Γκάλη”. Εγώ του είπα να με λέει “Νίκο”, αλλά αυτός συνέχισε το βιολί του. “Δεν θα τα πάμε καλά. Θα αρχίσω να σε λέω κι εγώ κύριο Αντετοκούνμπο” του είπα και έβαλε τα γέλια".

"Παλικάρι με αγνή ψυχή και καθαρό βλέμμα"

Και συνεχίζει ο Νικ: "Ο Γιάννης είναι ένα παλικάρι με όλη τη σημασία της λέξης. Είδα ένα παιδί με αγνή ψυχή και καθαρό βλέμμα. Αφήνω στην άκρη το μπάσκετ, μιλάω για τον άνθρωπο που συνάντησα για πρώτη φορά και περάσαμε μαζί το βράδυ. Είναι πολύ ντροπαλός και σεβαστικός και μου θυμίζει τον εαυτό μου, όταν ήμουν νεαρός και έφυγα από το σπίτι μου για να έρθω στην Ελλάδα".

Ο Γιάννης που ούτως ή άλλως είναι σφουγγάρι ζητούσε επιμόνως κάποιες συμβουλές για την καριέρα και τη ζωή του και ο Νίκος δεν του τις αρνήθηκε…

"Πρόσεχε τους γύρω σου"

"Του είπα κάμποσα πράγματα, αν και πιστεύω ότι τα περισσότερα από αυτά τα ξέρει και τα έχει συνειδητοποιήσει. Επέμεινα στο ότι δεν πρέπει να πάψει ποτέ να είναι ο αγνός και αυθεντικός εαυτός του, διότι αυτή θα είναι μια καλή άμυνα απέναντι στους πειρασμούς και στους κινδύνους. Επίσης του είπα ότι στο σημείο που έχει φτάσει πρέπει να είναι τελειομανής και απαιτητικός από τον εαυτό του και να κοιτάζει μπροστά και ψηλά. Του επισήμανα ακόμα πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να μπορεί να ξεψαχνίζει τους ανθρώπους και να διαχωρίζει αυτούς που τον νοιάζονται και τον αγαπούν πραγματικά από εκείνους οι οποίοι τον περιστοιχίζουν από συμφέρον. Τα πέρασα κι εγώ αυτά και πρέπει να κάνει σωστές επιλογές ανθρώπων".

Ο Γιάννης κοίταζε στα μάτια τον Νίκο. Κρεμόταν από τα χείλη του όση ώρα διήρκεσε αυτό το ιστορικό τετ-α-τετ.

"Σαν να είμαι ο πατέρας σου"

Aντάλλαξαν μάλιστα τηλέφωνα και ο Γκάλης του το είπε φόρα παρτίδα: "Δεν ξέρω εάν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι, αλλά ό,τι χρειαστείς να ξέρεις ότι είμαι εδώ για σένα", του είπε και πρόσθεσε άλλη μια φράση που έκανε τον Γιάννη να συγκινηθεί για ευνόητους και προφανείς λόγους…

"Δες με σαν τον πατέρα σου που έχασες"!

Η βραδιά υπήρξε πολλώ λογιώ συναρπαστική, μάλιστα εκτός από τη συνάντηση και τις κοινές φωτογραφίες, έφαγαν κιόλας μαζί.

Στο αντάμωμα του Γκάλη με τον Αντετοκούνμπο έβαλε για τα καλά το χεράκι του ο Δημήτρης Παπανικολάου που έχει οικοδομήσει μια πολύ φιλική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον Νίκο.

Πρεσβευτές για τα παιδιά με αυτισμό

Μάλιστα ο παλαίμαχος διεθνής φόργουορντ εξασφάλισε τη συνεργασία και την υποστήριξη τους σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε: αμφότεροι θα είναι πρεσβευτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών και αθλητικών δεξιοτήτων σε παιδιά τα οποία βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

"Αυτή η κίνηση είναι πολύ σπουδαία και εγώ πάντοτε βρίσκομαι κοντά και υποστηρίζω τέτοιες πρωτοβουλίες", σχολίασε ο Γκάλης.

"Όποτε μου ζητηθεί, είμαι παρών"

Και οι εκλογές της ΕΟΚ;

Ως γνωστόν ο Νίκος θα ανακηρυσσόταν επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας σε περίπτωση κατά την οποία εκλεγόταν πρόεδρος ο Παναγιώτης Φασούλας, αλλά ούτως ή άλλως υποδηλώνει την παρουσία του ποικολοτρόπως…

Ιδού τι μου είπε αυτολεξεί…

"Ζω στην Ελλάδα, βλέπω, ακούω, μαθαίνω, κρίνω και όποτε μου ζητηθεί είμαι παρών. Μακάρι το ελληνικό μπάσκετ να ξαναβρεί γρήγορα τον δρόμο του".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ