ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Ο Νίκολα Μίροτιτς αποσύρθηκε από την εθνική Ισπανίας

Ο Νίκολα Μίροτιτς με την φανέλα της εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016
Ο Νίκολα Μίροτιτς με την φανέλα της εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 Ⓒ 2016 ERIC GAY/ASSOCIATED PRESS

Ο Νίκολα Μίροτιτς ανακοίνωσε ότι δεν θα φορέσει ξανά την φανέλα της εθνικής Ισπανίας για προσωπικούς λόγους, δηλώνοντας ότι έχει ήδη ενημερώσει τον - Πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας - Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Ο Νίκολα Μίροτις δεν σκοπεύει να εκπροσωπήσει ξανά την εθνική Ισπανίας σε μεγάλη διοργάνωση. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος με δηλώσεις του στην φημισμένη "Mundo Deportivo", τονίζοντας ότι έχει ήδη ενημερώσει για την απόφασή του τον - πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας - Χόρχε Γκαρμπαχόσα, κάτι που οδήγησε στην απόφαση να γίνει νατουραλιζέ ο Λορέντζο Μπράουν πριν το EuroBasket 2022.

"Δεν νομίζω να φορέσω την φανέλα της εθνικής Ισπανίας ξανά. Έχω να παίξω πολλά χρόνια με την εθνική και εστιάζω στον σύλλογό μου" ανέφερε αρχικά ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, για να προσθέσει: "Το καλοκαίρι είχα πολλά προσωπικά ζητήματα με την οικογένεια και την δουλειά. Και είμαι σε μία ηλικία - δεδομένων και κάποιων τραυματισμών - που δεν με βλέπω να επιστρέφω στην εθνική ομάδα".

Κλείνοντας, ο Μαυροβούνιος με ισπανικό διαβατήριο φόργουορντ - που έπιανε θέση νατουραλιζέ - δήλωσε: "Μίλησα με τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα πριν δοθεί διαβατήριο στον Λορέντζο Μπράουν και με ρώτησε αν θα επιστρέψω. Ήθελε να επιβεβαιώσω ότι δεν θα επιστρέψω και για αυτό πήρε άλλον παίκτη.

Όλα πήγαν καλά, η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, δείχνοντας ξανά ότι είναι η καλύτερη ομάδα και ότι προετοιμάζονται με απίστευτο τρόπο. Μόνο ευχαριστώ έχω να πω για όσα έκαναν για εμένα, για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Αγωνίστηκα σε δύο μεγάλες διοργανώσεις, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket και ένα ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες".

Για την ιστορία, οι δύο διοργανώσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Μίροτιτς ότι φόρεσε την φανέλα της εθνικής Ισπανίας ήταν το EuroBasket 2015 και οι Ολυμπιακού Αγώνες του 2016.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ