ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο NBAερ Μάλκολμ Μπρόγκντον κατέθεσε χαρτιά να γίνει Πολωνός ώστε να ενισχύσει την Πολωνία στο Προολυμπιακό

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον
Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον Ⓒ 2023 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Εξαιρετικά ενισχυμένη ενδέχεται να παραταχθεί η Πολωνία στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια, αφού ο Μάλκολμ Μπρόγκντον των Μπλέιζερς κατέθεσε τα χαρτιά του για να πάρει πολωνική υπηκοότητα με φόντο να την ενισχύσει. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον στην εθνική Πολωνίας; Κι όμως, αυτό το σενάριο μοιάζει πλέον αρκετά πιθανό σύμφωνα με την πολωνική ιστοσελίδα "przegladsportowy.onet.pl", η οποία αποκάλυψε ότι ο γκαρντ των Μπλέιζερς κατέθεσε τα χαρτιά του για να πάρει διαβατήριο και πλέον όλα εξαρτώνται από τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα.

Πώς όμως προέκυψε αυτή η επιθυμία του Μπρόγκντον; Από την σύζυγό του, Βικτόρια Γιανόφσκι, η οποία έχει ρίζες από την χώρα και πριν από μερικά χρόνια πήρε και την υπηκοότητα. Αυτό ήταν που έδωσε και την ώθηση στην πολωνική Ομοσπονδία για να προσεγγίσει τον γκαρντ των Μπλέιζερς, ο οποίος φάνηκε ανοιχτός σε αυτό το σενάριο, όπως φαίνεται και από την απόφασή του να καταθέσει τα χαρτιά του.

Όπως γίνεται σαφές, αν ο Μπρόγκντον πάρει το διαβατήριο τότε αυτό σημαίνει ότι θα ορίζεται ως νατουραλιζέ, με την Πολωνία να καλείται να αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει ή θα διατηρήσει τον Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος κατέχει την σχετική θέση από το 2015. Δεδομένου βέβαια ότι ο Μπρόγκντον είναι ένας παίκτης με 8 χρόνια παρουσίας στο NBA και μέσους όρους καριέρας 15.4 πόντυς, 4.2 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ με 39.1% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής, ίσως αυτό το δίλημμα να μην είναι τόσο μεγάλο.

Αυτό ωστόσο που είναι σαφές, είναι ότι η όποια απόφαση θα παρθεί άμεσα. Ο λόγος είναι η παρουσία της Πολωνίας στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια, όπου συμμετέχει μαζί με την οικοδέσποινα Ισπανία, την Φινλανδία, τον Λίβανο, τις Μπαχάμες και την Ανγκόλα.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ