ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο SPORT24: "Είναι η ώρα να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας, τίποτα λιγότερο"

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο SPORT24: "Είναι η ώρα να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας, τίποτα λιγότερο"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος μίλησε στο SPORT24 για τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ, ενώ τόνισε πως ήρθε η ώρα να παίξουν οι ερυθρόλευκοι στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, μιας και αρχίζουν τα playoffs της EuroLeague, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν και αυτά του πρωταθλήματος.

Το σύνθημα για να φουλάρει τις μηχανές του ο Ολυμπιακός έδωσε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος μετά από την εκτός έδρας ήττα των ερυθρολεύκων από τον Παναθηναϊκό AKTOR (77-71) στην 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του στο ΟΑΚΑ, αριθμώντας 18 πόντους (5/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/6 βολές), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 22'20" συμμετοχής, μίλησε στο SPORT24 μετά το πέρας της αναμέτρησης και τόνισε πως άπαντες στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων έχουν τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ομάδας ενόψει της σειράς των playoffs της EuroLeague κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Επιστρέψατε από το -17, φέρατε το ματς στα ίσια, όμως τελικά δεν καταφέρατε να κάνετε την ανατροπή. Τι ήταν αυτό που σας στοίχισε;

"Νομίζω ότι ήταν τα δικά μας λάθη. Χάσαμε βολές, χάσαμε ριμπάουντ, κάναμε πολλά αβίαστα λάθη. Σε τόσο κλειστά παιχνίδια πρέπει να κάνεις σωστά όλα τα μικρά πράγματα κι εμείς δεν το κάναμε αυτό απόψε (σσ. χθες). Σίγουρα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι από εδώ και στο εξής".

Πλησιάζουν και τα playoffs της EuroLeague, εκεί όπου θα αντιμετωπίσετε με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα. Πώς σου φαίνεται αυτό το ματσάρισμα;

"Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν κοντρολάρουμε τα πράγματα που πρέπει, μπρορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε στην Ευρώπη. Προφανώς η Μπαρτσελόνα είναι μια εξαιρετική ομάδα, αλλά θα έλεγα ότι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η σειρά".

Πλέον είναι δεδομένο ότι θα έχετε μειονέκτημα και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πόσο εύκολο είναι διαχειριστείτε τέτοιες σειρές υπό αυτές τις συνθήκες;

"Όπως είπα και αναφορικά με την Μπαρτσελόνα, έχουμε αυτοπεποίθηση και πίστη. Ξέρουμε να κερδίζουμε και εκτός έδρας. Εδώ στο ΟΑΚΑ κερδίσαμε ένα παιχνίδι για την EuroLeague. Και στο προηγούμενο ματς του πρωταθλήματος είχαμε ξανά την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά έχασα μια κρίσιμη βολή (σσ. στο 39'50" με το σκορ στο 81-80) και τελικά ηττηθήκαμε. Και σήμερα (σσ. χθες) ήμασταν συνέχεια μέσα στο ματς.

Οπότε μπορούμε να έρθουμε εδώ και να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Πρέπει απλά να δώσουμε έμφαση στα μικρά πράγματα για να είμαστε ακόμα καλύτεροι την επόμενη φορά".

Πλέον, όλοι οι παίκτες στην ομάδα είναι υγιής. Πότε πρέπει να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του;

"Η ώρα είναι τώρα προφανώς, καθώς ξεκινούν τα playoffs της EuroLeague. Πρέπει τώρα να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και τα playoffs του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η περίοδος του χρόνου που πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου. Τίποτα λιγότερο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ