NBA

Ο Μπεν Σίμονς θα χάνει 227.000 δολάρια την ημέρα αν δεν παρουσιαστεί στην προετοιμασία των Σίξερς

Ο Μπεν Σίμονς με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια Σίξερς
Ο Μπεν Σίμονς με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια Σίξερς PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 MATT SLOCUM / ASSOCIATED PRESS

Το κλίμα ανάμεσα στον Μπεν Σίμονς και τους Σίξερς παραμένει ψυχροπολεμικό με τον Αυστραλό να εμμένει στην απόφασή του να μην παρουσιαστεί στο τρέινινγκ καμπ. Αν τελικά το κάνει αυτό πράξη όμως, ενδεχομένως να χάνει 227.000 δολάρια κάθε μέρα που δεν γίνει το παρών.

Ο Μπεν Σίμονς έχει ενημερώσει τους Σίξερς ότι δεν σκοπεύει να παρουσιαστεί στο τρέινικγκ καμπ της ομάδας και θέλει ανταλλαγή. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ακριβώς τόσο απλά και αν εμείνει στην απόφασή του, τότε αυτό ενδεχομένως να του στοιχίσει ακριβά.

Βάσει της διασυλλογικής σύμβασης που έχουν υπογράψει η Ένωση παικτών με το ΝΒΑ, αν ένας παίκτης απουσιάζει χωρίς δικαιολογία από τις υποχρεώσεις της ομάδας, τότε αυτή έχει το δικαίωμα να του επιβάλλει πρόστιμο. Το συγκεκριμένο πρόστιμο όμως δεν είναι ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά ένα ποσοστό από τις προβλεπόμενες ετήσιες αποδοχές ενός παίκτη.

Βάσει συμβολαίου λοιπόν, ο Σίμονς αναμένεται να εισπράξει 33 εκατ. δολάρια την σεζόν 2021/22, κάτι που σημαίνει πως - αν κάνει πράξη την απειλή του και δεν παρουσιαστεί στο τρέινιγκ καμπ - τότε οι Σίξερς θα έχουν το δικαίωμα να του επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 227.000 δολαρίων την ημέρα! Δεν είναι σίγουρο πάντως ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση αν τα πράγματα φτάσουν μέχρι εκεί, ωστόσο την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Σίμονς, Ριτς Πολ, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό το τίμημα προκειμένου να μπορέσει να πιέσει ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις και να παραχωρηθεί με ανταλλαγή.

Όπως και να έχει, με περίπου τρεις εβδομάδες να μένουν μέχρι την έναρξη των τρέινινγκ καμπ των ομάδων, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν κι άλλα επεισόδια στην σχέση των δύο πλευρών.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ