FIBA WORLD CUP

Ο Μίλος και τα αυγά του!

Ο Μίλος και τα αυγά του!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς θυμάται ελληνικά... για να περιγράψει τι χρειαζόταν ώστε να ευστοχήσει στο τελευταίο τρίποντο και ο Μάρκο Κέσελι δηλώνει ότι ήταν σίγουρος πως θα έμπαινε η μπάλα μέσα. Δείτε τις δηλώσεις σε βίντεο, αλλά και πως πανηγύρισαν οι Σέρβοι μετά το τέλος του ματς.

"Τι να σας πω για το τελευταίο σουτ; Αυτό το σουτ δεν ήθελε μόνο καρδιά. Ηθελε και κάτι άλλο, το οποίο ξέρω να το πω στα ελληνικά, αλλά δεν επιτρέπεται να το εκφράσω..." ήταν η ατάκα του Μίλος Τεόντοσιτς, όταν τον ρώτησαν πως μπορεί κάποιος να βάλει ένα τέτοιο τελευταίο σουτ! Ένα σουτ που θέλει πάνω απ' όλα αυγά, για να μη χρησιμοποιήσουμε την άλλη ελληνική λέξη που θυμήθηκε ο Μίλος.

" Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι για μας. Ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα είναι η Ισπανία και ότι για να την αποκλείσουμε έπρεπε να παίξουμε δυνατά επί σαράντα λεπτά. Οι συμπαίκτες μου τραβούσαν τα μαλλιά τους προτού σουτάρω ή μετά; Ξέρω ότι μου έχουν εμπιστοσύνη, όπως κι εγώ έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς. Άλλωστε αν δεν έπαιζαν αυτοί καλά σε όλο το ματς, το δικό μου σουτ μπορεί να μην είχε καμιά σημασία" πρόσθεσε, χαμένος μέσα σε δάσος από μικρόφωνα και τις αγκαλιές των Σέρβων.

Βρήκε φυσικά να πει και καλά λόγια για τον Μάρκο Κέσελι, που επίσης έκανε μεγάλο παιχνίδι: "Ο Κέσελι είναι εκπληκτικός παίκτης και δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι που θα είμαστε συμπαίκτες στον Ολυμπιακό. Εκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Ηταν σπουδαίος.

Όπως σπουδαίος ήταν κι ο Σαβάνοβιτς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο: "Γνωριζόμαστε δέκα χρόνια. Εχουμε παίξει και συμπαίκτες. Είναι καταπληκτικό παιδί και του άξιζε μια τέτοια εμφάνιση" είπε ο Τεόντοσιτς, που είχε δοκιμάσει, φέτος, να κάνει αυτό που έκανε με τους Σέρβους πολλές φορές, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν τα κατάφερε. Αυτή τη φορά ήταν... η βραδιά του.

Τουρκία και Σλοβενία ετοιμάζονταν να μπουν στο γήπεδο για τον δικό τους προημιτελικό. Τον ρώτησαν αν είναι ένα κίνητρο να παίξει καλά με τους Σλοβένους, λόγω των "διαφορών" και σε εθνικό επίπεδο. Ο Τεόντοσιτς θυμήθηκε την οθωμανική αυτοκρατορία: "Και με την Τουρκία θα έχουμε κίνητρο. 500 χρόνια είναι αυτά! Είναι ένας ημιτελικός και δεν μπορεί να επιλέγεις αντίπαλο. Οποιος και αν είναι αυτός, θα προετοιμαστούμε για να τον αντιμετωπίσουμε".

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Τεόντοσιτς:



Κέσελι: Το ήξερα ότι θα μπει και το αξίζαμε!

Και για τον Μάρκο Κέσελι, όμως, το βράδυ ήταν μαγικό. Ο νεαρός άσος που του χρόνου θα είναι συμπαίκτης του Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό, τελείωσε το ματς με 17π (πρώτος σκόρερ της ομάδας του) με 5/6τρ και 2/2β.

Ο Κέσελι χοροπηδούσε από τη χαρά του και προσπαθούσε να προσγειωθεί στη Μικτή Ζώνη: "Είναι αλήθεια ότι κάναμε μεγάλο ματς. Παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μια τόσο σπουδαία ομάδα. Για μας είναι ένα όνειρο, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Μένουν δυο ματς. Ο ημιτελικός και ο τελικός. Άρα πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί..."

Ο 22χρονος φόργουορντ με το φαρμακερό σουτ, ρωτήθηκε για το τρίποντο του Τεόντοσιτς: "Ήμουν σίγουρος ότι θα μπει" είπε για να προσθέσει: "Παίξαμε πολύ καλά. Αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Η μπάλα δεν μας αδίκησε"

Ο Κέσελι σε βίντεο:

Οι Σέρβοι είχαν ξεχάσει, οριστικά, τι σήμαινε να μένεις εκτός από μεγάλες διακρίσεις. Από πέρσι, άλλωστε, στην Πολωνία είχαν δείξει πως επέστρεψαν για τα καλά. Και δείτε πως πανηγύρισαν μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας με τους Ισπανούς

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ