ΓΑΛΛΙΑ

Ο μικρός μεγάλωσε

Ο μικρός μεγάλωσε

Η εξέλιξη του Μαμαντού Τζαϊτέ είναι εμφανής και αντικατοπτρίζεται από τους αριθμούς του. Γι αυτό η Ναντέρ ξέρει πως μπορεί να... εισπράξει αρκετές χιλιάδες ευρώ στα επόμενα χρόνια.

Ο Μαμαντού Τζαϊτέ αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο prospect του γαλλικού μπάσκετ. Όχι άδικα, αφού πρόκειται για έναν παίκτη με εντυπωσιακή σωματική διάπλαση, και αθλητικά προσόντα επιπέδου ΝΒΑ. Μπορεί στο κομμάτι της τεχνικής κατάρτισης να βρίσκεται αρκετά πίσω, αλλά αυτό που μετράει -σε πρώτη φάση- είναι πως δείχνει να έχει το... πακέτο για να δημιουργηθεί κάτι εξαιρετικό στο μέλλον.

Ο 20χρονος σέντερ, βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική Νέων της Γαλλίας το φετινό καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό της Κρήτης, αποτελεί την κολόνα της Ναντέρ -και- τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με την εξέλιξή του να είναι εμφανής. Κυρίως σε θέμα αριθμών, με την εμφάνισή του στο παιχνίδι των "πράσινων" κόντρα στη Μπουλόν να είναι το καλύτερο στη μέχρι τώρα καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα, μέτρησε 18 πόντους (με 8/8 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε περίπου 23 λεπτά συμμετοχής, αριθμοί που είναι οι καλύτεροι που έχει καταγράψει ως παίκτης της Ναντέρ.

Πέραν αυτού όμως, οι μέσοι όροι του έχουν ανέβει σημαντικά σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο αφού από τους 6.7 πόντους και τα 4.3 ριμπάουντ, έχει φτάσει τους 13 πόντους και τα 6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Κι όλα αυτά σε ηλικία είκοσι ετών, με λίγες παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Η Ναντέρ έχει ένα ακατέργαστο διαμάντι στη μηχανή της, το οποίο αναμένεται να... μοσχοπουλήσει στο εγγύς μέλλον. Είτε σε ομάδα της Ευρωλίγκα είτε σε ομάδα του ΝΒΑ. Θα δείξει...

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ