ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μάρκους Θόρντον στο SPORT24: "Περιμέναμε να παίξουμε καλά με την ΑΕΚ, δεν μας απασχολεί που μας θεωρούν φαβορί για τον υποβιβασμό"

Ο Μάρκους Θόρντον
Ο Μάρκους Θόρντον INTIME

Ο - εκ των εκτελεστών της ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Basket League - Μάρκους Θόρντον μίλησε στο SPORT24 για το πώς το Λαύριο άλωσε την έδρα των “Ένωσης”, την συζήτηση ότι η ομάδα του θεωρήθηκε από κάποιους φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά και τις βλέψεις του να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Basket League. 

Το Λαύριο έσκασε την βόμβα στην πρεμιέρα της Basket League, επικρατώντας με 98-93 της ΑΕΚ μέσα στα Άνω Λιόσια. Το σύνολο του κόουτς Μέξα πήρε τον έλεγχο από την 2η περίοδο κι έπειτα και δεν κοίταξε ξανά πίσω, δείχνοντας τα δόντια του.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του Λαυρίου ήταν ο Μάρκους Θόρντον, τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους και 5 ασίστ, βάζοντας σημαντικά καλάθια σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Κάποιοι ενδεχομένως να αιφνιδιάστηκαν βλέποντάς τον να κινείται με άνεση στο παρκέ ένας παίκτης που πέρυσι (2022/23) έπαιζε στην Α2 Ιταλίας με την Φορτιτούντο Μπολόνια. Οι γνωρίζοντες όμως δεν αιφνιδιάστηκαν.

Συνέντευξη στον Στέφανο Μακρή

Ο Θόρντον δεν είναι απλώς ένας ακόμα Αμερικανός. Επιλογή των Σέλτικς στο Νο45 του NBA Draft 2015, ο 30χρονος γκαρντ δεν κατάφερε να παίξει στο NBA, αλλά έχει μία αξιοζήλευτη καριέρα να τον ακολουθεί. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κολεγίου William & Mary (που μάλιστα έχει αποσύρει την φανέλα του), με περάσματα από τα πρωταθλήματα του NBL (Ωκεανία), της Ιταλίας, της Κορέας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Α2 Ιταλίας, ο Θόρντον είναι ένας πολίτης του κόσμου, ένας παίκτης που πάντα ήταν σκόρερ και αυτό σκοπεύει να είναι και στην ΑΕΚ.

Ετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα για αυτό

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εμφανώς χαρούμενος μετά το παιχνίδι. Σε αντίθεση πάντως με πολύ κόσμο που θεώρησε έκπληξη την νίκη του Λαυρίου, ο ίδιος τόνισε στο SPORT24 ότι πίστευε στην νίκη.

Εμείς είχαμε το πλάνο μας και ετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα, κάναμε καλή δουλειά και καταφέραμε να πάρουμε την νίκη” δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός σκόρερ, για να προσθέσει στην συνέχεια σχετικά με το πλάνο του Λαυρίου: “Ξέραμε ότι ο ΜακΡέι σουτάρει πολύ καλά, αλλά και ότι η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες, όπως ο Ραντλ. Θέλαμε να παίξουμε σκληρή άμυνα, να σπάμε τα σκριν στο Pick and Roll. Να είμαστε εκεί και να τους δυσκολέψουμε σε κάθε σουτ, ενώ στην επίθεση να βρίσκαμε καλά, ελεύθερα σουτ”.

Περίμενε όμως στα αλήθεια αυτή την εμφάνιση; “Την περίμενα, ναι. Είχαμε καλή προετοιμασία, κι ας μην είχαμε καλό ρεκόρ νικών-ηττών. Μάθαμε πολλά όμως αυτό το διάστημα, ωριμάσαμε, βελτιωθήκαμε. Πάντα περιμένω να βγαίνουμε στο παρκέ και να παίζουμε ενωμένοι. Χαίρομαι που το κάναμε αυτό κόντρα στην ΑΕΚ”.

Δεν μας ανησυχεί ότι μας θεωρούν φαβορί για υποβιβασμό, θα ήθελα να βρω πρώτος σκόρερ

Πριν την έναρξη της σεζόν αρκετοί είχαν χρίσει το Λαύριο ως φαβορί για τον υποβιβασμό. Η νίκη επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα έδειξε όμως ότι η ομάδα της Λαυρεωτικής πιθανότατα είναι καλύτερη από ότι υπολόγιζαν κάποιοι, με τον Θόρντον να ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι πιστεύει ο κόσμος.

Δεν ήξερα τι πίστευε ο κόσμος, αλλά δεν μας ανησυχεί αυτό. Εμείς απλώς συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Σε κάθε αγώνα θέλουμε να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε νίκες και θα πάρουμε νίκες.

Είχα ένα τρελό ταξίδι στην καριέρα μου, παίζοντας σε όλο τον κόσμο. Παίζω πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά το απολαμβάνω.

Έχουμε μία νεανική ομάδα, οπότε εγώ έχω ρόλο μέντορα και μαθαίνω πράγματα στα νέα παιδιά που έχουμε. Είναι όμως όλοι διατεθειμένοι να μάθουν, δουλεύουν σκληρά και ξέρω ότι όσο προχωράει η σεζόν θα γινόμαστε καλύτεροι και θα πετύχουμε τον στόχο μας”.

Το Shot Chart του Μάρκους Θόρντον κόντρα στην ΑΕΚ
Το Shot Chart του Μάρκους Θόρντον κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI - ΜΑΡΚΟΥΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/HUDLSTAT


Το Shot Chart του Μάρκους Θόρντον κόντρα στην ΑΕΚ (πηγή hudlstat)
Με κύκλο τα εύστοχα σουτ, με "x" τα άστοχα σουτ

Επί προσωπικού όμως, ποιος είναι ο στόχος του; Όταν φοιτούσε στο κολλέγιο το παρατσούκλι του ήταν “One man 10-0 run”, κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ο παίκτης που μπορεί να τρέξει μόνος του ένα σερί 10-0”. Είναι μέσα στους στόχους του το να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Basket League;

Μου αρέσει το παρατσούκλι μου (γέλια). Ελπίζω να το έχω αυτό το ταλέντο ακόμα και να το δείχνω μαζί με τους συμπαίκτες μου. Είναι ένας από τους στόχους μου να βγω πρώτος σκόρερ.

Περισσότερο με ενδιαφέρει όμως να γίνω ο ηγέτης αυτής της ομάδας, να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Είναι δύσκολο να πάρεις νίκες σε μία λίγκα όπως της Ελλάδας, οπότε θα έχουμε το κεφάλι κάτω και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε

Αντί επιλόγου: Τι ομάδα θα είναι φέτος το Λαύριο; Τι να περιμένει ο κόσμος: “Είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει ανεξαρτήτως αντιπάλου. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν ή να σκοράρουν γενικά. Θέλουμε να κυκλοφορούμε την μπάλα, να εμπλέκονται όλοι οι παίκτες στην επίθεση. Θα παίζουμε σκληρά παλεύοντας για την νίκη σε κάθε παιχνίδι”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ