ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο SPORT24: "Απέδειξα σε κάποιους ανθρώπους ότι είχαν λάθος, έχω φτιάξει τη... φούσκα μου εδώ"

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο SPORT24: "Απέδειξα σε κάποιους ανθρώπους ότι είχαν λάθος, έχω φτιάξει τη... φούσκα μου εδώ"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Οι haters, η δική του φούσκα, το νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό AKTOR, το συστατικό της μέχρι τώρα επιτυχίας των πρασίνων, ο MVP της EuroLeague και η καλύτερη πεντάδα. Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε πολλά να πει στο SPORT24 μετά το τέλος της regular season.

Όταν όλοι πίστευαν ότι ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο, εκείνος ήξερε ότι πρέπει να μείνει και δεύτερη χρονιά στον Παναθηναϊκό AKTOR, γιατί είχε πράγματα να αποδείξει στο παρκέ.

Και ο Λιθουανός είχε απόλυτο δίκαιο που επέμεινε και πίστεψε στις δυνάμεις του, αφού φέτος μετράει 10.1 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 26'56" σε 34 παιχνίδια της EuroLeague, αποτελώντας ένα από τα βασικά γρανάζια στη μηχανή που έφτιαξε ο Εργκίν Αταμάν.

Μετά το τέλος της regular season, που βρήκε τους πράσινους στη δεύτερη θέση, ο Γκριγκόνις μίλησε στο SPORT24 για τους haters που διέψευσε και το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ομάδα (σσ. κι ας μην έχει ανακοινωθεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός). Ακόμα, έδωσε την ψήφο του για τον MVP, αλλά και την καλύτερη πεντάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η εμφάνισή σας κόντρα στην Άλμπα δεν ήταν η πιο κυριαρχική της σεζόν. Τι κρατάτε από αυτό το ματς;

"Ναι σίγουρα. Κάναμε όμως τη δουλειά και πήραμε τη νίκη. Αυτό είναι το μόνο που μετράει".

Ξέρεις καλύτερα από τον καθένα μέσα σε αυτά τα αποδυτήρια πως είναι να πηγαίνεις από τη 17η θέση στη 2η. Όταν ξεκίνησε η σεζόν μπορούσες να προβλέψεις ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει τέτοια πορεία;

"Σίγουρα όχι. Δεν είμαι και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος, οπότε πάντα περιμένω τα χειρότερα και αν τελικά τα πράγματα πάνε καλά, το συναίσθημα είναι ακόμα καλύτερο.

Είναι πολύ δύσκολο αυτό που καταφέραμε, δεδομένου ότι είμαστε μια εντελώς καινούργια ομάδα. Μπορέσαμε όμως να χτίσουμε κάτι τόσο ωραίο μέσα και έξω από το παρκέ. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα και δεν είναι κάτι που συμβαίνει τόσο συχνά στις ομάδες".

Για πολλούς το turning point της σεζόν του Παναθηναϊκού ήταν το νικητήριο τρίποντό σου στην εκπνοή κόντρα στη Μονακό. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

"Ναι μπορώ να πω ότι συμφωνώ, αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε μπει. Έτυχε να μπουν κάποια μεγάλα καλάθια, όπως αυτό του Ναν στην Μπολόνια, ή το δικό μου κόντρα στη Μονακό. Σε μια σεζόν παίζουν ρόλο οι μικρές λεπτομέρειες. Προφανώς κάποια τέτοια σουτ μας βοήθησαν πολύ".

Σε πιο προσωπικό επίπεδο κατάφερες να αντιστρέψεις εντελώς το περσινό κλίμα και κέρδισες μια πρόωρη ανανέωση συμβολαίου. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

"Πιστεύω ότι επέδειξα σε κάποιος ανθρώπους ότι είχαν λάθος. Αλλά και οι haters είναι μέρος του παιχνιδιού. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μιλάει άσχημα, αλλά πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύεις ότι ανήκεις σε αυτό το επίπεδο.

Ήθελα ένα πολυετές συμβόλαιο. Έχω βαρεθεί να μετακομίζω από εδώ και από εκεί. Όταν έχεις παιδιά αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Στην Αθήνα έχω δημιουργήσει ήδη τη δική μου...φούσκα. Υπάρχει το σχολείο των παιδιών μου, ξέρω που να πάω αν θέλω να φάω, που είναι τα νοσοκομεία και όλα τα άλλα.

Προφανώς και ήθελα να μείνω στην ομάδα, αλλά όχι μόνο για έναν χρόνο. Τα τρία χρόνια ήταν η ιδανική διάρκεια για μένα".

Η έλευση του Εργκίν Αταμάν συνεισέφερε σημαντική στη φετινή πορεία της ομάδας. Πώς είναι η μέχρι τώρα συνύπαρξή σας;

"Ο κόουτς κάνει τη δουλειά του κι εμείς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Αν δεν παίζεις στο επίπεδο που πρέπει, τα πράγματα δεν είναι καλά για σένα. Είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον να συνεργάζεσαι με καινούργιους προπονητές και είμαι πολύ χαρούμενος με τις εμπειρίες που έχω μέχρι τώρα".

Μακάμπι, Βίρτους Μπολόνια ή Μπασκόνια. Αυτές είναι οι πιθανές σας αντίπαλοι για τα playoffs. Υπάρχει κάποια προτίμηση;

"Προφανώς και δεν μπορείς να διαλέξεις ομάδα, αλλά νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε τη Μακάμπι. Η Μακάμπι είναι μία πολύ σταθερή ομάδα, οπότε πιστεύω ότι αυτή θα επικρατήσει στο Play-In".

Μιας και φτάσαμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ποιον θα ψήφιζες για MVP της σεζόν και ποιους θα έβαζες στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague;

"Χμ, αυτό πρέπει να το σκεφτώ λίγο. MVP είναι κάποιος από την ομάδα μας. Ο Σλούκας ή ο Λεσόρ ή ο Ναν. Κάνουν όλοι εξαιρετική σεζόν. Ίσως ο Ματίας να έχει την καλύτερη αξιολόγιση.

Στην καλύτερη πεντάδα θα έβαζα τον Λεσόρ, τον Ναν, τον Κλάιμπερν, στο τέσσερα θα βάλω τον Μήτογλου και στη θέση του πόιντ γκαρντ τον Καμπάσο".

Ακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο έχετε χάσει δύο συνεχόμενες φορές στις τελευταίες μεταξύ σας αναμετρήσεις. Τι να περιμένουμε σε αυτό το παιχνίδι;

"Αυτό που συμβαίνει πάντα. Θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, θα υπάρχει σίγουρα επιθετικότητα και ένταση. Θα δούμε όμως. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις πώς θα καταλήξει ένα τέτοιο παιχνίδι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ